Ξένες ταινίες

«Επιθυμίες στο… παρά πέντε»

STAR, 17.45

Ο Εντουαρντ Κόουλ (Τζακ Νίκολσον) και ο Κάρτερ Τσέιμπερς (Μόργκαν Φρίμαν) είναι δύο άνδρες της τρίτης ηλικίας που τους ενώνουν δύο γεγονότα. Οτι τους γίνεται διάγνωση για ανίατο καρκίνο και ότι «συγκατοικούν» στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Κατά τα άλλα, διαφέρουν σε όλα. Ο Κάρτερ, ως πρωτοετής φοιτητής, είχε φτιάξει μια λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει προτού πεθάνει. Το γεγονός του θανάτου που πλησιάζει τον κάνει να δημιουργήσει μια νέα λίστα. Τη λίστα βλέπει ο Εντουαρντ και αποφασίζει να συμμετάσχει και αυτός. (ΗΠΑ, 2007, 89′)

 

«Οι υπηρέτριες»

ALPHA, 22.00

Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίτερ επιστρέφει στην πόλη Τζάκσον του Μισισιπή μετά το τέλος των σπουδών της. Οι γονείς της θέλουν να βρει έναν καλό γαμπρό, όμως αυτή θέλει να γίνει συγγραφέας. Γνωρίζοντας ότι για να την προσέξουν θα πρέπει να βρει ένα τολμηρό θέμα, αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Πρωταγωνιστούν οι Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Εμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Αλισον Τζάνεϊ. (ΗΠΑ, 2011, 133′)

«Η πηγή της ζωής»

ΣΚΑΪ, 22.40

Η προσπάθεια ενός άνδρα να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει σε διάστημα 1.000 ετών, μέσα από τρεις διαφορετικές ιστορίες. Στον 16ο αιώνα, ο ισπανός κονκισταδόρ Τόμας Κρέο ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική, αναζητώντας το βότανο της αιώνιας ζωής για να το προσφέρει στην αγαπημένη του βασίλισσα. Στον 21ο αιώνα, ο γιατρός Τόμι Κρέο προσπαθεί να βρει θεραπεία για τον καρκίνο της γυναίκας του. Στον 26ο αιώνα, ο αστροναύτης Τομ ταξιδεύει στο Διάστημα, ψάχνοντας το συστατικό που διατηρεί την έννοια της ζωής αναλλοίωτη στον χρόνο. Πρωταγωνιστούν οι Χιου Τζάκμαν, Ρέιτσελ Βάις, Ελεν Μπέρστιν, Μαρκ Μάργκολις, Ντόνα Μέρφι, Κλιφ Κέρτις. (ΗΠΑ, 2006, 96′)