Ελληνική σειρά

«Το τατουάζ»

ALPHA, 21.50

Η ζωή του Σωκράτη απειλείται και αναγκάζεται να πει ψέματα στην Ελένη, προσκαλώντας τη στην παγίδα του Ορφέα. Ο Στέφανος κάνει κάτι πίσω από την πλάτη της Ολγας, αυτή όμως τον πιάνει επ’ αυτοφώρω και του εκφράζει τη δυσαρέσκειά της. Η Βέρα επιστρέφει στο σπίτι με νάρθηκα στο χέρι και η απογοήτευσή της είναι φανερή καθώς οι πρόβες για το μιούζικαλ πάνε πίσω.

 

Ξένες ταινίες

«Γυναίκα από χρυσό»

STAR, 22.50

Η αληθινή ιστορία της Μαρία Αλτμαν, η οποία 60 χρόνια μετά τη φυγή της από τη Βιέννη επιστρέφει στην παλιά της πατρίδα για να ανακτήσει ανεκτίμητα οικογενειακά κειμήλια που εκλάπησαν από τους Ναζί, συμπεριλαμβανομένου και του πίνακα «Woman in Gold» του Κλιμτ. Μαζί με τον άπειρο αλλά θαρραλέο δικηγόρο της, ξεκινά μια μάχη που διαρκεί οκτώ χρόνια και τη φέρνει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Στην πορεία θα συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι πόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ. Πρωταγωνιστούν οι Ελεν Μίρεν, Ράιαν Ρέινολντς, Ντάνιελ Μπριλ, Τσαρλς Ντανς, Κέιτι Χολμς, Μαξ Αϊρονς, Τατιάνα Μασλάνι, Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν, Νέβε Γκάτσεφ. (Αγγλία, 2015, 97′)

«Σύμμαχοι»

ΣΚΑΪ, 00.20

Το 1942, στην καρδιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αμερικανός κατάσκοπος Μαξ Βάταν αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή: να σκοτώσει τον γερμανό πρέσβη με τη βοήθεια μιας γαλλίδας μαχήτριας της Αντίστασης, της Μαριάν Μποσεζούρ. Για να ολοκληρώσουν πιο εύκολα την αποστολή τους, ο Μαξ και η Μαριάν παριστάνουν πως είναι σύζυγοι. Ο Μαξ την ερωτεύεται πραγματικά κι έτσι αποφασίζει να την παντρευτεί και να ζήσουν στο Λονδίνο. Σύντομα όμως μαθαίνει πως η σύζυγός του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζάρεντ Χάρις, Καμίλ Κοτίν. (Αγγλία/ΗΠΑ, 2016, 124′)