Ελληνική ταινία

«Νοτιάς»

ALPHA, 00.15

Από την ημέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με έναν δικό του ανατρεπτικό τρόπο. Οι ταραχώδεις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Οταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Ομηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά-Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής. (Ελλάδα, 2015, 91′)

Ξένες ταινίες

«Click, η ζωή σε fast forward»

ΣΚΑΪ, 15.45

Προκειμένου να βάλει μια τάξη στη ζωή του, ένας εργασιομανής αρχιτέκτονας θα ζητήσει τη συμβουλή ενός παρανοϊκού εφευρέτη, που διαθέτει την ηλεκτρονική λύση για όλα. Ανάμεσα στις ευρεσιτεχνίες του θα ξεχωρίσει ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που θα χαρίσει στον προβληματισμένο Μάικλ, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πηγαινοφέρνει τη ζωή του σε fast forward, ώστε να τακτοποιεί όλες τις εκκρεμότητές του μονομιάς. Ανταμ Σάντλερ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Τζόνα Χιλ.

«Επτά ζωές»

ΑΝΤ1, 21.45

Ο Θεός έπλασε τον κόσμο σε επτά ημέρες και ο ευτυχισμένος Μπεν Τόμας κατέστρεψε τον δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο. Με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί. Στην πορεία όμως συμβαίνει κάτι που δεν υπολόγιζε. Ερωτεύεται μια νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της και όλα μπορούν να αλλάξουν. Πρωταγωνιστούν οι Γουίλ Σμιθ, Γούντι Χάρελσον, Ροζάριο Ντόσον, Μπάρι Πέπερ. (ΗΠΑ, 2008, 113′)