Ταινία κινουµένων σχεδίων

«Μπάτε σκύλοι αλέστε»

STAR, 21.20

Σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν, η ζωή του Μαξ, του αγαπημένου κατοικιδίου, αναστατώνεται όταν ο ιδιοκτήτης του φέρνει στο σπίτι έναν αδέσποτο σκύλο, τον Δούκα. Τα δύο σκυλιά θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν μαζί ένα λευκό κουνέλι, το οποίο οργανώνει έναν στρατό από εγκαταλελειμμένα ζώα με σκοπό να εκδικηθεί όλα τα ευτυχισμένα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους. (Ιαπωνία/Γαλλία/ΗΠΑ, 2016, 77′)

Ξένες ταινίες

«Η καµαριέρα» (Maid in Manhattan)

OPEN, 20.00

Το παραμύθι της Σταχτοπούτας τοποθετημένο στο σύγχρονο Μανχάταν, με την Τζένιφερ Λόπεζ φτωχή καμαριέρα πολυτελούς ξενοδοχείου όπου γνωρίζεται με τον πλούσιο, ωραίο πολιτικό Ρέιφ Φάινς. Τίποτε το αξέχαστο αλλά για το είδος του μια χαρά. Και αρκετά χαλαρωτικό. (ΗΠΑ, 2002, 110′)

 

«Elysium»

ΑΝΤ1, 23.00

Ο γεμάτος τατουάζ Ματ Nτέιμον υποδύεται ένα ανθρώπινο «σκουπίδι» που αρματωμένο με υπερσύγχρονα όπλα προορίζεται να γίνει ένας ζωτικής σημασίας «κρίκος» ανάμεσα στη Γη και στον «πλαστό» πλανήτη Elysium, έναν διαστημικό σταθμό φτιαγμένο για την αμόλυντη ελίτ, τους προνομιούχους και πάμπλουτους. Η πολιτική χροιά της ιστορίας είναι εμφανής, και νιώθεις ότι ο Νιλ Μπλόμκαμπ («District 9») θέλει να ποτίσει μια ιστορία «πάλης τάξεων» με άρωμα «Εξολοθρευτή» ή «Mad Max». Συμπρωταγωνιστεί η Τζόντι Φόστερ. (ΗΠΑ, 2013, 103′)

 

«Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» (Golden Eye)

ΕΡΤ2, 23.30

Ο μυστικός πράκτορας της βρετανικής αντικατασκοπείας Τζέιμς Μποντ αναζητεί στη Ρωσία ένα κλεμμένο διαστημικό όπλο ονόματι Χρυσό Μάτι, που μπορεί να καταστρέψει την υφήλιο μέσω ηλεκτρονικού βραχυκυκλώματος. Ανανέωση του θρυλικού πράκτορα με τον ιρλανδό ηθοποιό Πιρς Μπρόσναν να αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον ρόλο. Ωστόσο, σε ό,τι σχετίζεται με τον «κόσμο» του πράκτορα, η ταινία του Μάρτιν Κάμπελ δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις προηγούμενες. (ΗΠΑ/Αγγλία, 1995, 130′)