Μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς, που του δίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Monte Carlo Masters πέτυχε ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ!

Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-2) του Σέρβου, Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη και πέρασε στην τελική 4άδα της χωμάτινης διοργάνωσης.

Ο 22χρονος, ο οποίος στη φάση των «16» είχε κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε τουρνουά Masters 1000.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Μενβέντεφ, που έβγαλε το… λάδι του Νόβακ Τζόκοβιτς και τον πέταξε εκτός συνέχειας, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Στην επόμενη φάση ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει έναν άλλον Σέρβο, τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, ο οποίος απέκλεισε τον Λορέντζο Σονέγκο με 6-4, 7-5. Ο Λάγιοβιτς στον δρόμο για τα ημιτελικά, έχει αποκλείσει τους Γκοφέν και Τιεμ και εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο. 32 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά 10 θέσεις το προηγούμενο career high του.