Βάσανα για τους Aιώνιους. Η Euroleague ενημέρωσε με ανακοίνωση της ότι μετά από εκτεταμένες πειθαρχικές διαδικασίες και παρακολούθηση από την Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης (Management Control Commission), ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για παραβιάσεις που έγιναν το 2017-18 και το 2018-19.

Οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 14.000 ευρώ επειδή δεν προσκόμισαν απαραίτητα έγγραφα και δεν σεβάστηκε τις προθεσμίες του Financial Stability and Fair Play Regulations, σύμφωνα με το άρθρο 32.1.γ. του Πειθαρχικού Κώδικα της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα τιμωρήθηκαν με 70.000 ευρώ γιατί τα συμβόλαια των παικτών της ομάδας του Πειραιά υπερβαίνουν το 65% των συνολικών εσόδων κατά την διάρκεια μιας ολόκληρης περιόδου.

Αναφορικά τώρα με τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά όμως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης θα ξεκινήσει έρευνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από εξωτερικούς ορκωτούς λογιστές για να διασφαλιστεί ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του FSFPR.

Τέλος θέματα με το Financial Stability and Fair Play Regulations έχει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού της επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 42.000 ευρώ, αφού δεν προσκόμισε απαραίτητα έγγραφα και δεν σεβάστηκε τις προθεσμίες του FSFPR, σύμφωνα με το άρθρο 32.1.γ. του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας.