• Αναζήτηση
 • Είναι επίσημο: Πέρασε η αναδιάρθρωση

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε το πλάνο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ηταν δεδομένη η αναδιάρθρωση μετά τη χθεσινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τα μέλη της επιτροπής ποδοσφαίρου, ωστόσο, πλέον είναι και επίσημη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επικύρωσε το πλάνο του Γιώργου Βασιλειάδη και από τη νέα σεζόν αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

  Στο Δ.Σ της ελληνικής ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη εγκρίθηκε το πλάνο για τη συμμετοχή 14 ομάδων στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά και η δημιουργία Σούπερ Λίγκας 2, στην οποία θα παίζουν 12 σύλλογοι. Στη Football league, η οποία ουσιαστικά θα είναι η σημερινή Γ’ Εθνική, θα αγωνίζονται 14 ομάδες.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ  Φούσεκ.

  Στην Ε.Ε. παρουσιάστηκε επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κας Φάτμα Σαμούρα σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των  FIFA/UEFA  προς την επιτροπή ομοσπονδιών-μελών της διεθνούς ομοσπονδίας, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της  FIFA στην επιστολή του Μαΐου του 2018. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.

  Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24  Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές  παρεμβάσεις.

  Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.

  Οι αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαίου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σιεράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαίου 2019.

  Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10πμ, στην Αθήνα.

  Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια.

  Ενεκρίθη η χρονική διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20:

  Θερινή περίοδος: επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές: 01.07-31.08.2019

  άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.09-13.09.2019

  ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές: 01.07-31.10.2019

  Χειμερινή περίοδος: επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές: 01.01-31.01.2020

  άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.02-14.02.2020

  ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές: 01.01-31.10.2020

  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk