• Αναζήτηση
 • Σοβαρή καταγγελία Γιάννη Δασκαλαντωνάκη κατά Νίκου Δασκαλαντωνάκη

  Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Α.Ε. », Ι. Δασκαλαντωνάκης καταγγέλλει ότι βιβλία και στοιχεία της εταιρείας μεταφέρθηκαν σε άγνωστο μέρος

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένα νέο επεισόδιο στη διαμάχη της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες με μια σοβαρή καταγγελία του κ. Ιωάννη Δασκαλαντωνάκη.

  Όπως καταγγέλλεται βιβλία, στοιχεία και έγγραφα της εταιρείας «Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Α.Ε.», είχαν μεταφερθεί σε χώρο- άγνωστο – εκτός της νόμιμης έδρας.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιωάννης Δασκαλαντωνάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Α.Ε. », μετά την δικαστική απόφαση με την οποία του παραχωρείται η διαχείριση των ξενοδοχείων Vouliagmeni Suites και Larissa Imperial, αναφέρει:

  Στις 29.3.2019 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 829/2019 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία), δυνάμει της οποίας διοριστήκαμε πλειοψηφική διοίκηση στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» (Ε.Ξ.Ε Α.Ε), η οποία είναι εταιρεία συμμετοχών και οι θυγατρικές της διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία Vouliagmeni Suites και Larissa Imperial.

  H ως άνω απόφαση έκρινε οριστικώς και με ιδιαιτέρως αναλυτικό σκεπτικό επί όλων των νομικών και πραγματικών ζητημάτων που τέθηκαν ενώπιόν του δικαστηρίου και αποφάσισε ότι οι ενέργειες του Νικόλαου Δασκαλαντωνάκη (απόκτηση ελέγχου της Ε.Ξ.Ε Α.Ε. με ανατροπή της μετοχικής της σύνθεσης, πλήρης αποδυνάμωση των μετοχικών μας δικαιωμάτων, σύσταση ανταγωνιστικών εταιρειών στις οποίες θα μεταβιβαστεί το Cape Sounio) είναι ανταγωνιστικές προς το συμφέρον της Ε.Ξ.Ε Α.Ε. και για τον λόγο αυτό τον απομάκρυνε από την διοίκηση της.

  Νίκος Δασκαλαντωνάκης

   

  Ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και λοιποί άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών την από 5.4.2019 αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής περί αναστολής εκτέλεσης της ως άνω απόφασης, δικάσιμος για την οποία ορίστηκε η 8.4.2019.

  Επί της αιτήσεως τους εκδόθηκε απορριπτική απόφαση και ως εκ τούτου το διορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα. Προς μεγάλη μας έκπληξη κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία της εταιρείας διαπιστώσαμε ότι τα βιβλία, στοιχεία και έγγραφα της εταιρείας είχαν μεταφερθεί σε χώρο- άγνωστο – εκτός της νόμιμης έδρας της εταιρείας, κατά τρόπο προδήλως μη νόμιμο.

  Για τον λόγο αυτό καλέσαμε την αστυνομία προκειμένου να καταγράψει το συμβάν. Με το παρόν εκφράζουμε την ειλικρινή μας απορία:

  Τι έχουν άραγε να κρύψουν ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και οι άνθρωποι του και άδειασαν τα γραφεία της εταιρείας προτού προλάβουμε να μεταβούμε εκεί; Πως εξυπηρετείται το εταιρικό συμφέρον όταν αποκρύπτονται μη νόμιμα από την Διοίκηση της εταιρείας τα απαραίτητα για την λειτουργία της εταιρείας στοιχεία;

  Ιωάννης Δασκαλαντωνακης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Α.Ε. »

  Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος των Ιωάννη και Κωνσταντίνας Δασκαλαντωνάκη και Παρθενόπης Φραγκούλη.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk