Ξένες ταινίες

«Κολύμπα, μικρό μου ψαράκι, κολύμπα»

ΕΡΤ3, 22.30

Η Παριζιάνα Λιλάς (Μπεσίς) είναι κόρη πολύ γνωστής ζωγράφου, αλλά δεν θέλει να γίνει το παροιμιώδες μήλο κάτω απ’ τη μηλιά. Θέλει να χαράξει τον δικό της δρόμο στον χώρο των εικαστικών. Παρά τις μητρικές ενστάσεις, φεύγει για Νέα Υόρκη με σκοπό να κατακτήσει το (αμερικανικό) όνειρό της μέσα από τα πειραματικά βίντεο που φτιάχνει. Και καθώς η Λιλάς πασχίζει να βρει μια γκαλερί που θα δεχθεί την τέχνη της, καταλήγει στο διαμέρισμα του Λίγουαρντ (Ντέφα), ενός αντεργκράουντ μουσικού και πατέρα μιας πολύ απαιτητικής ανήλικης κόρης. (Γαλλία, 2013, 95′)

«Οι μισητοί 8»  STAR, 22.50

Λίγα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ. Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η κρατούμενη Ντέιζι Ντόμεργκιου, πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της Δικαιοσύνης. Στον δρόμο, συναντούν τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «κυνηγός κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν νότιο αντάρτη, που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «σερίφης» της πόλης. Πρωταγωνιστούν οι Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ. (ΗΠΑ, 2015, 157′)

«Iron man 3» ALPHA, 23.00

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ανάμεσα στους ήρωες Avengers, o εκκεντρικός και ιδιοφυής Τόνι Σταρκ προσπαθεί να συνέλθει από το στρες. Αυτό όμως δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του, αφού σύντομα θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin, ο οποίος απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ. Σε αυτή την αναμέτρηση θα δοκιμαστεί όχι μόνο το κουράγιο του, αλλά και η επινοητικότητά του. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό. (ΗΠΑ, 2013, 116′)