«Αυτά δεν πρέπει να τα ακούω. Δεν λέγονται. Εμείς όλοι εδώ στο τραπέζι είμαστε εκπρόσωποι του κράτους. Και κυρίως εσείς πρέπει να βάλετε πλάτη…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνάντηση που είχε, τον περασμένο Οκτώβριο, με το πρωτοβάθμιο όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού σχετικά με την κατάσταση χάους στις φυλακές, τα βίντεο με τα πάρτι στα κελιά-σουίτες και τις αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις.

Σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της τραγικής εικόνας που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, που αποτυπώνεται και στη δικογραφία που συνέταξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη «μαφία των φυλακών», η οποία μάλιστα υποβοηθείται ή χρηματοδοτείται από ομάδα δικηγόρων.

Μάλιστα, την Πέμπτη δόθηκε κατάθεση γνωστού ποινικολόγου που μίλησε για τις σχετικές μεθοδεύσεις και αποκάλυψε σχετικό mail που πιθανόν θα οδηγήσει στην άσκηση νέων διώξεων.

Με τον αρχηγό της εν λόγω «μαφίας» να παραληρεί μιλώντας σε μια δικηγόρο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Ξεσκίζω όλη την Αθήνα εγώ. Την παίρνω σβάρνα…».

Διαβάστε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής»

Τι αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής

Η κατάθεση σωφρονιστικού: Τι του ζητούσαν τα μέλη της μαφίας των φυλακών

Τι αναφέρουν στην απολογία τους για την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού οι δράστες της δολοφονίας του 36χρονου αλβανού ποινικού Αλμπερ Μπάκο

Πώς περιγράφουν τη σκηνή του φόνου

Οι κραυγές του αλβανού αρχηγού της «μαφίας των φυλακών»

Οι απειλές κατά σωφρονιστικών και η… ρήτρα εχεμύθειας

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»