Σάλος έχει ξεσπάσει τόσο με την απόφαση του Ηλία Ψινάκη να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες ευρωεκλογές όσο και με την γραφική -στα όρια του παραληρήματος- «διακήρυξη» που έβγαλε προκειμένου να δημοσιοποιήσει στον κόσμο αυτή του την κίνηση.

Ο Ηλίας Ψινάκης με μια προκλητική διακήρυξη, που όχι μόνο δεν κάνει καμία αυτοκριτική ή απολογισμό για τα πεπραγμένα του ως Δήμαρχος Μαραθώνα, ουσιαστικά βγάζει και όλους τους άλλους υποψηφίους με τα κόμματα, ως άχρηστους. Την στιγμή που εκείνος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα έχει κάνει όλα τέλεια και συνεπώς κοιμάται ήσυχος…

Φυσικά, κανείς δεν εντυπωσιάζεται πλέον από τις εκκεντρικές εμφανίσεις και δηλώσεις του πρώην μάνατζερ καλλιτεχνών, ο οποίος αντί υποσχέσεων ή διακηρύξεων όσον αφορά το τι σκοπεύει να κάνει, για ακόμα μια φορά χρησιμοποιεί εξυπνακίστικο λόγο, για τον οποίο έγινε γνωστός στα… μεσημεριανάδικα, ξεχνώντας παντελώς να κάνει, έστω και μια υποτυπώδη αυτοκριτική για την φωτιά στο Μάτι.

Ο Ψινάκης επιστρέφει στο γνωστό του υψιπετές ύφος, εκμεταλλευόμενος την απογοήτευση των πολιτών από την πολιτική και τους πολιτικούς λέγοντας ότι: «Αυτοί που γουστάρουν τα ‘ΘΑ’ να πάνε σε κόμμα. Μόνο ένα ‘ΘΑ’ επιτρέπεται. «ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ»… !!!» Ωστόσο ξεχνάει πως για έναν πολιτικό ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος. Κερδίζεται… Και τα πεπραγμένα του κ. Ψινάκη απέχουν πολύ από το να κερδίσουν τον σεβασμό των πολιτών.

Σε άλλο σημείο της διακήρυξης δηλώνει ανεκτικός σε όλες τις ιδεολογίες και όλες τις σεξουαλικές προτιμήσεις: «Στους Πολίτες δε μας νοιάζει τι πολιτική ιδεολογία έχεις, τι ομάδα είσαι και τι κάνεις στο κρεβάτι σου. Στους Πολίτες είμαστε όλοι ίσοι. Ένα πράγμα μας νοιάζει. Να αξιοποιήσουμε πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνει η Ευρώπη».

Πρόκειται για κόλπα, τα οποία μπορεί κάποτε να «πουλούσαν» και να έχουν «εκλέξει» ολόκληρες κυβερνήσεις, ωστόσο πλέον οι πολίτες θέλουν πραγματικούς ηγέτες και όχι αθυρόστομους υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα έκαναν καριέρα σε πρωινάδικο, αλλά όχι σίγουρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκφράσεις όπως «τον μπ@@@» δεν εντυπωσιάζουν πλέον κανέναν.

Γράφει η διακήρυξη του Ηλία Ψινάκη:

«Στους Πολίτες είμαστε όλοι ίσοι» καταλήγει η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας. Και εμφατικά τονίζει ότι «Στους Πολίτες πέφτει κόφτης σε ό,τι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Το μπούλο παίρνουν:
1. οι κλέφτες
2. οι «επαγγελματίες πολιτικοί»
3. οι μη αποτελεσματικοί
4. οι βολεψάκηδες
5. όσοι πουν έστω και ένα ‘ΘΑ’
Αυτοί που γουστάρουν τα ‘ΘΑ’ να πάνε σε κόμμα.
Μόνο ένα ‘ΘΑ’ επιτρέπεται: ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ… !!!»

Πάντως εξήγηση γιατί δεν δοκιμάζει ξανά τις δυνάμεις του για τον Δήμο Μαραθώνα δεν μας δίνει ο Ηλίας Ψινάκης. Του πέφτει πιά λίγο ο ρόλος; Ολοκλήρωσε το έργο του; Η φοβάτε ότι θα τον μαυρίσουν οι ψηφοφόροι;

Αλλες αναφορές στην διακήρυξη προκαλούν γέλιο. Οπως η αναφορά οτι η πρωτοβουλία του για τις ευρωεκλογές «του ζητήθηκε από τις Βρυξέλλες». Απο την πόλη προσωπικά; Απο κάποιους που διαμένουν στις Βρυξέλλες; Γιατί δεν μας ανακοινώνει ποιοί ήταν αυτοί που του ζήτησαν να κατέβει στις εκλογές;

Όπως εξηγεί το δελτίο τύπου που εκδόθηκε, «οι Πολίτες δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε κίνημα, ούτε παράταξη. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που γεννήθηκε από πολίτες και μας ζητήθηκε και από τις Βρυξέλλες. Ώστε να δοθεί επιτέλους η ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να έχει η χώρα μας αποτελεσματική εκπροσώπηση».

Το κείμενο της διακήρυξης της πρωτοβουλίας του Ηλία Ψινάκη:


Φυσικά ούτε το Twitter, «ψάρωσε» με τις γελοιότητες του κ. Ψινάκη.

Η Twitterόσφαιρα, αν και συνηθισμένη, μετά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις γραφικότητες έσπευσε με τον δικό της μοναδικό -πάντα- τρόπο να εκφράσει την τόσο την οργή, όσο και την απορία της, για την έπαρση με την οποία επιλέγει αυτός ο άνθρωπος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή, τη στιγμή που διώκεται ποινικά για πλημμελήματα που συνδέονται με την τραγωδία στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι που πλήρωσαν με τη ζωή τους 100 άνθρωποι.