• Αναζήτηση
 • Κάτι γίνεται στο Τουλούμ

  Το μεξικανικό resort διεκδικεί με αξιώσεις τα σκήπτρα από τo Κανκούν και το Κάμπο Σαν Λούκας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το Τουλούμ ήταν μια από τις τελευταίες οχυρωμένες πόλεις που έφτιαξαν οι Μάγιας, γι’ αυτό και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Χτίστηκε σε ένα ύψωμα πάνω στη θάλασσα για να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές και για να λειτουργεί ως φάρος για τους ναυτικούς.

  Ανάμεσα στα σημαντικά αξιοθέατά του περιλαμβάνονται το Οικολογικό Πάρκο Λαμπναχά με τις ιερές σπηλιές και τον υπόγειο ποταμό, η πυραμίδα El Castillo, ο Ναός με τις τοιχογραφίες, καθώς και ο Ναός του Κατερχόμενου Θεού, το άγαλμα του οποίου έχει τα πόδια του ψηλά, πάνω από το κεφάλι, σαν να πέφτει από τον ουρανό.

  Αν όμως το σημαντικότερο που μπορείς να κάνεις εκεί είναι η γνωριμία με τον γοητευτικό και μυστηριώδη κόσμο των Μάγιας, υπάρχει πάντα και η πρόκληση της καλής ζωής στους δρόμους και στα πέριξ της σύγχρονης κωμόπολης πίσω από τον αρχαιολογικό χώρο.

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος μάς ξεναγεί στον πιο περιζήτητο προορισμό στις μεξικανικές ακτές της Καραϊβικής όπου δίνουν ραντεβού οι διάσημοι και ισχυροί για να κάνουν τις βουτιές τους και να… μη μιλήσουν για business.

  Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

  BHMAgazino
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk