• Αναζήτηση
 • Ρούπερτ Μέρντοκ, η επόμενη μέρα

  Με την πώληση της 21st Century Fox στην Disney κλείνει ένας κύκλος 35 ετών για τον αυστραλοαμερικανό Κροίσο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μεγιστάνας των εφημερίδων και ιδιοκτήτης μιας αχανούς αυτοκρατορίας τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο επί τέσσερις δεκαετίες, ο 88χρονος σήμερα Ρούπερτ Μέρντοκ μοιάζει να κάνει τα πρώτα (αργά) βήματα προς την αποχώρησή του.

  Τα 71,3 δισεκατομμύρια δολάρια που η Disney ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου ότι θα καταβάλει προκειμένου να παραλάβει από τα χέρια του την 21st Century Fox, τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά της στούντιο, το FX και τα λοιπά συνδρομητικά της κανάλια, το ινδικό δίκτυο Star India και την πλειοψηφία του National Geographic είναι οικονομικά μία από τις καλύτερές του συμφωνίες: εκμεταλλευόμενος τoν πόλεμο μεταξύ Comcast, της μητρικής εταιρείας του NBC, και Disney απέσπασε τελικά σχεδόν 19 δισεκατομμύρια περισσότερα από την αρχική προσφορά της τελευταίας το 2017.

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης γράφει για τον πρώην Αυστραλό, νυν Αμερικανό ηγεμόνα των ΜΜΕ που διαμόρφωσε το έντυπο και τηλεοπτικό τοπίο δύο ηπείρων, καθώς η κάλυψη του μεγάλου επιχειρηματικού deal από τους «New York Times», το Bloomberg και τους «Los Angeles Times» θύμιζε βαλς του αποχαιρετισμού για τον ίδιο και νεύμα αποδοχής για τον γιο και διάδοχό του, τον 48χρονο Λάκλαν Μέρντοκ.

  Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

  BHMAgazino
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk