Εκποµπή µαγειρικής

«Kitchen Lab»

ALPHA, 16.50

Σήμερα ο Ακης ετοιμάζει ένα μενού τριών πιάτων. Για πρώτο πιάτο μαγειρεύει σουφλέ σπανάκι, στο οποίο βάζει τραχανά, τυρί κρέμα, φέτα και μυρωδικά. Το κυρίως πιάτο της ημέρας είναι το σπετσοφάι. Ο σεφ σιγοβράζει χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές μέσα σε σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και κόκκινο κρασί. Το συνοδεύει με φέτα και φρυγανισμένο ψωμί. Για επιδόρπιο φτιάχνει σεκέρ παρέ, ένα αγαπημένο πολίτικο γλυκό. Πρόκειται για αφράτα σιροπιαστά μπισκότα που περιέχουν ολόκληρο αμύγδαλο.

Ξένες ταινίες

«Back to the future»

STAR, 16.10

Ο Μάρτι Μακ Φλάι είναι ένας τελειόφοιτος λυκείου, που πάντα συνηθίζει να καθυστερεί στις πρώτες ώρες του σχολείου. Η γνωριμία του όμως με τον εκκεντρικό επιστήμονα Μπράουν θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση για πάντα. Μια μέρα, ο Μάρτι μπαίνει στη μηχανή του χρόνου που έχει κατασκευάσει ο Μπράουν και γυρίζει τριάντα χρόνια πίσω. Επιστρέφει στο 1955 και παθαίνει σοκ όταν γνωρίζει τους μελλοντικούς του γονείς στην εφηβική τους ηλικία. Τα μπερδέματα και οι παρεξηγήσεις μόλις ξεκίνησαν. Πρωταγωνιστούν οι Κρίστοφερ Λόιντ, Μάικλ Τζ. Φοξ, Λία Τόμσον, Κρίσπιν Γκλόβερ. (ΗΠΑ, 1985, 107′)

 

«Ο κύριος Μόρντεκαϊ»

ΕΡΤ2, 22.00

O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μόρντεκαϊ είναι ένας έμπορος Τέχνης, που συνήθως εμπλέκεται σε μικροαπατεωνιές. Θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από ρώσους και βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη, αλλά και τη γυναίκα του. Αποστολή του, να ανακτήσει έναν κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για τον χαμένο χρυσό των Ναζί. Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πολ Μπέτανι, Ολίβια Μαν. (ΗΠΑ, 2015, 97′)