Με δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη οι βραβεύσεις μαθητών στην Πολιτιστική Ένωση Περάματος

Δόθηκαν έπαινοι και εκπαιδευτικά βοηθήματα στους άριστους μαθητές σχολείων του Περάματος και γύρω περιοχών, με χορηγό τη ναυτιλιακή εταιρεία Capital, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή την εθνική επετείο και τις μνήμες που παραμένουν αναλλοίωτες, πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου εκδήλωση της Πολιτιστικής Ένωσης Περάματος κατά την οποία βραβεύθηκαν με έπαινο και εκπαιδευτικά βοηθήματα άριστοι μαθητές σχολείων του Περάματος και γύρω περιοχών με χορηγό τη ναυτιλιακή εταιρεία Capital συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αποδόθηκαν βραβεία και έπαινοι σε συνολικά 80 διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες σχολείων της περιοχής, δέκα από κάθε σχολείο. Βραβεύθηκαν με τη σειρά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα: (α)  3ο Γυμνάσιο Περάματος (β) 1ο Δημοτικό  σχολείο Περάματος (γ) 2ο Γυμνάσιο Περάματος  (δ) 1ο Γυμνάσιο Περάματος (ε) Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Περάματος (στ) Ιδιωτικό Γυμνάσιο – Θεμιστοκλής Κερατσινίου και (ζ) ΑΕΝ Ασπροπύργου Σχολή Πλοιάρχων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 14, στο Πέραμα, μίλησε ο θεολόγος καθηγητής κ. Αλέξιος Χαλκιόπουλος με θέμα «Ελευθερία ως δωρημένο κτήμα ή ως αγώνισμα». Ποιήματα επίκαιρα απέδωσαν μικροί μαθητές μέλη του συλλόγου και η φιλαρμονική της Ενώσεως παιάνισε δημοτικά τραγούδια και ύμνους.

Παρέστησαν πάνω από 200 γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, χορηγοί και εκπρόσωποι φορέων πλην των 80 μαθητών – σπουδαστών. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Χαράλαμπος Δρακάτος.

Σημαντικός Σύλλογος

Η Πολιτιστική Ένωση Περάματος είναι ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους Συλλόγους στο Πέραμα. Ιδρύθηκε το 1968, σαν Φοιτητική Ένωση, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας και λίγο αργότερα, το 1969, μορφοποιήθηκε σε Φιλολογική και Πολιτιστική ομάδα. Τα ιδρυτικά μέλη του ήταν φοιτητές, σπουδαστές, πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, αλλά και επαγγελματίες όπως γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί, και άλλα δραστήρια μέλη της τοπικής κοινωνίας του Περάματος. Πρωτεργάτης και εμπνευστής της δημιουργίας της, υπήρξε ο ακόμα και σήμερα ενεργός πρόεδρος της, καπετάνιος, συγγραφέας και λογοτέχνης κ. Χαράλαμπος Δρακάτος.

Όλα αυτά τα χρόνια, η πολιτιστική και κοινωνική της συνεισφορά στα δρώμενα της πόλης είναι τεράστια. Οι κύριες δραστηριότητές της εστιάζονται σε δράσεις και εκδηλώσεις με θέμα τον πολιτισμό και την παράδοση και σε ανθρωπιστικές κινήσεις, όπως διαλέξεις σχετικά με ιστορικά γεγονότα, εκπαιδευτικές εκθέσεις, ετήσιες βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και χριστιανικό φιλανθρωπικό έργο. Υπό την αιγίδα της ενώσεως, λειτουργούν σειρά τμημάτων όπως: τμήμα χορού, θεατρικό τμήμα, τμήμα πνευστών με δικά της μουσικά όργανα, θεολογικό τμήμα με αγιογραφικό κύκλο, τμήμα εκδόσεων καθώς και τμήμα φυσιολατρικών δράσεων

Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk