Ταραμοκεφτέδες Μακεδονίας

Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα – Τηγάνισμα 20-30’,

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κιλό πράσα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
150  γρ. λευκός ταραμάς
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ ματσάκι μαϊντανός, τα φύλλα, ψιλοκομμένος
Μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε, τα σοτάρουμε με το μισό λάδι για περίπου 10’ μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε τον τάραμα μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σόδα και τον λιώνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα πράσα μέσα στον ταραμά, προσθέτουμε το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μια ποσότητα από το μείγμα, το πλάθουμε σαν κεφτεδάκι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (δεν χρειάζεται πολύ λάδι). Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο μείγμα.
Αφού τους τηγανίσουμε, τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα λάδια. Σερβίρονται ζεστοί.
Στέλλα Σπανού

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk