Εκπληκτικός για ακόμα μια φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Αργεντινού Λεονάρντο Μάιερ, προκρίθηκε στους 16 του Μαϊάμι Όπεν και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο Νο8 της κατάταξης!

Ο 20χρονος τενίστας έκανε νωρίς break στο πρώτο σετ και ξέφυγε με 3-1 και χρειάστηκε να κρατήσει το σερβίς του για να κάνει το 1-0, αν και έχασε κάποιες ευκαιρίες να τελειώσει νωρίτερα.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σέρβις τους για πρώτα οχτώ γκέιμ, με τον Τσιτσιπά να κάνει το κρίσιμο break στο 9ο γκέιμ για να περάσει μπροστά με 5-4, κατακτώντας τελικά και το δεύτερο σετ με 6-4

Στην φάση των 16 ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ντένις Σαποβάλοβ. Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντίπαλοι δυο φορές και έχουν από μια νίκη μέσα στο 2018. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε 2-0 σετ στο Masters του Μόντε Κάρλο, ενώ είχε προηγηθεί η νίκη με 3-0 σετ του Σαποβάλοβ στο Australian Open.

Με αυτή του τη νίκη ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον ακόμα πιο κοντά στο Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης. Για να μην ανέβει στο Νο8 θα πρέπει να κατακτήσει ο Τζον Ίσνερ τον τίτλο στο Μαϊάμι Όπεν, κάτι που είναι πολύ δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα.