O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών μαζί με πλήθος κόσμου για να πουν το τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Η Τσάβι Πασκουάλ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν από νωρίς στον ιερό ναό από τον οποίο δεν έλειπε φυσικά η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ο ομάδα βόλεϊ, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Δημήτρης Ιτούδης. Το παρών έδωσαν ακόμα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ξεχωριστή στιγμή η άφιξη του Βασίλη Σπανούδη ο οποίος καταχειροκροτήθηκε. Ο παίχτης επισήμανε ότι «ποτέ δεν χάλασαν οι σχέσεις μας» χαρακτηρίζοντας τον Θανάση Γιαννακόπουλο ως «εξαιρετικό άνθρωπο και εξαιρετικό παράγοντα που βοήθησε τα μέγιστα το ελληνικό μπάσκετ». «Αγαπούσε παθολογικά αυτο που έκανε και είχε μόνο φίλους. Ήταν τιμή μου που γνώρισα τον κύριο Θανάση και θέλω να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ποτέ δεν χάλασαν οι σχέσεις μας. Πάντα υπήρχε μια ιδιαίτερη αγάπη στο πρόσωπό μου από εκείνον και ένας τεράστιος σεβασμός από μένα προς το μέρος του. Αυτό έμεινε για πάντα μεταξύ μας και δεν θα αλλάξει ποτέ» συμπλήρωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μία τεράστια προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτός και τα αδέλφια του μας έμαθαν να αγαπάμε την ομάδα μας, χωρίς να μισούμε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία και θα συνεχίσει την πορεία του παρά την απώλεια των τριών αδελφών που τον έφεραν στην κορυφή. Μπορεί τα τρία αδέλφια να μην είναι ανάμεσά μας, αλλά θα είναι για πάντα στην καρδιά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζέλικο Ομπράντοβις.