Μαγειρική εκποµπή

«Kitchen Lab»

ALPHA, 16.50

Σήμερα, παραμονή της 25ης Μαρτίου, ο Ακης προτείνει ένα νηστίσιμο μενού τριών πιάτων. Αρχικά μαγειρεύει μανιτάρια στιφάδο με μπόλικα κρεμμυδάκια, μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά, κόκκινο κρασί και μέλι. Τα συνοδεύει με ρύζι μπασμάτι και φέτα. Για δεύτερο πιάτο φτιάχνει μύδια κοκκινιστά. Βράζει πρώτα baby πατάτες και κολοκυθάκια, μέσα σε σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτει κάππαρη και ελιές και τα ψήνει στον φούρνο μαζί με τα μύδια. Τα σερβίρει ζεστά και τα γαρνίρει με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Για επιδόρπιο ετοιμάζει νηστίσιμη τούρτα black forest, έναν συνδυασμό από αφράτο παντεσπάνι, σοκολάτα και βύσσινο.

Ελληνική ταινία

«Πρώτη φορά νονός»

STAR, 23.45

Ο μικρός γιος ενός διάσηµου πολιτικού πηγαίνει στην Κρήτη για να βαφτίσει το µωρό ενός υποψήφιου βουλευτή. Εκεί θα γίνει πρώτη φορά νονός για το καλό της Δηµοκρατίας και την αγάπη του πατέρα του. Οι κωµικοτραγικές δοκιµασίες που περνά, αλλά και µια καινούργια φιλία, θα του αποκαλύψουν τον δικό του δρόµο για τη ζωή. Πρωταγωνιστούν οι Τεξ Πάρντιου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης. (Ελλάδα, 2007, 84′)

Ξένη ταινία

«Braveheart»

OPEN, 21.00

Η ιστορία περιγράφει τη ζωή του Γουίλιαμ Γουάλας, ενός Σκωτσέζου που αψήφησε τον αγγλικό ζυγό και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας του. Σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων, ο Γουάλας βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον, όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Αγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του. Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης μετατρέπεται σε έναν διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία. Πρωταγωνιστούν οι Μελ Γκίμπσον, Σοφί Μαρσό, Μπράιαν Κοξ. (ΗΠΑ, 1995, 170′)