• Αναζήτηση
 • Aνθρωπος-νυχτερίδα στα 80

  Ο Batman γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1939 και σήμερα, οκτώ δεκαετίες μετά, μοιάζει πιο ακμαίος από ποτέ.

  Μια Παρασκευή απόγευμα του 1938 ο Βιν Σάλιβαν, διευθυντής της Detective Comics, Inc., συζητούσε στο γραφείο του με τον 23χρονο Μπομπ Κέιν, έναν από τους πολλούς νέους κομίστες που ονειρεύονταν την επιτυχία των Τζέρι Σίγκελ και Τζο Σούστερ, των δημιουργών του Superman.

  Ο Κέιν υποσχέθηκε να επανέλθει με έναν νέο ήρωα τη Δευτέρα. Εκείνο το Σαββατοκύριακο έδειξε στον συνεργάτη του, Μπιλ Φίνγκερ, την έμπνευσή του: έναν αγέρωχο πολέμιο του εγκλήματος, ντυμένο στα κόκκινα, με επιβλητική κάπα και το όνομα Bird-Man, ο Ανθρωπος-Πουλί.

  Ο Φίνγκερ αντιπρότεινε κάτι πιο «σκοτεινό», ταιριαστό στο ύφος των αστυνομικών ιστοριών – τον Bat-Man, «μυστηριώδη, τυχοδιωκτική φιγούρα που μαχόταν για τη δικαιοσύνη συλλαμβάνοντας τους παρανόμους».

  Το πρωί της Δευτέρας ο Κέιν έδειξε τα πρώτα σκίτσα στον Σάλιβαν. Ο χαρακτήρας πήρε το ok για έξι σελίδες τον μήνα. Και στις 30 Μαρτίου 1939, πριν από 80 χρόνια, ο Batman εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του Detective Comics #27.

  Οκτώ δεκαετίες αργότερα, το χιλιοστό τεύχος του περιοδικού αποτελεί μείζον γεγονός όχι μόνο για τον κόσμο του κόμικ, αλλά για το σύνολο της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας και ο Μάρκος Καρασαρίνης γράφει στο BHMAgazino για τη βιογραφία και τον ψυχισμό του «Σκοτεινού Ιππότη» της Γκόθαμ Σίτι.

  Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής»

  BHMAgazino
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk