Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε έξω από το υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας», και «Ελπίς» με αίτημα να βρεθεί λύση στο θέμα των καθαριστριών καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος Αυγούστου και απολύονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε στο σημείο και αποφάσισε να κάνει ένα νέο σόου, να πάρει την ντουντούκα και να μιλήσει στους εργαζόμενους.
Ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε στις καθαρίστριες τονίζοντας ότι μόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργάζεται για τα δικαιώματά τους.
Όταν ο υπουργός έφτασε υπουργείο ήταν ήδη συγκεντρωμένοι οι διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος έχει στραφεί και δικαστικά κατά του Παύλου Πολάκη. Με τη μηχανή του έφτασε ο κ. Πολάκης στο υπουργείο περίπου στις 11:00 και όταν είδε τους συγκεντρωμένους αποφάσισε να τους μιλήσει. Πήρε την ντουντούκα και έκανα έναν μονόλογο στο γνωστό του ύφος ζητώντας τυφλή εμπιστοσύνη από τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους.
Στην προσπάθεια του κ. Γιαννάκου να ακουστούν τα αιτήματά τους ο κ. Πολάκης απάντησε με απαξιωτικό ύφος: «σταμάτα μωρέ, το βρήκες το υπουργείο», ενώ αφού τελείωσε τον λόγο του, τους γύρισε την πλάτη, χωρίς καν να τους ακούσει.