• Αναζήτηση
 • Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Οι «γέφυρες» αντέχουν μόνο με ισχυρά θεμέλια

  Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας μιλάει για το «φάντασμα του ευρωσκεπτικισμού» και την άνοδο ακροδεξιών, λαϊκιστών, τις σταθερές που κινδυνεύουν να ανατραπούν και τις δυνατότητες ανάσχεσης αυτού του κύματος στο μέλλον

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τον προσεχή Μάιο οι πολίτες των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ψηφίσουν για τα νέα 705 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους.

  Σαράντα χρόνια μετά τις πρώτες κάλπες, του ’79, η ευρω-αισιοδοξία φαίνεται ότι παραδίδει τη θέση της στον ευρωσκεπτικισμό.

  Η σταθερά τα δύο μεγάλα πολιτικά «μέτωπα», το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές, να έχουν τον έλεγχο του Κοινοβουλίου κινδυνεύει να ανατραπεί στις προσεχείς εκλογές.

  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, εκπρόσωποι των εθνικιστών, ευρω-σκεπτικιστών και ακροδεξιών θα είναι δεύτερη δύναμη.

  Το Βήμα της Κυριακής συνάντησε τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνιολογίας κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά  0 οποίος μίλησε εφ’ όλης της ύλης σε μία συνέντευξη για το αύριο της Ευρώπης.

  Διαβάστε στην συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής:

  -Τι προοιωνίζεται η άνοδος της ακροδεξιάς για την Ευρώπη

  -Οι «γέφυρες» που επιχειρείται να στηθούν στη χώρα μπορεί να δώσουν διέξοδο;

  -Ποιες ήταν οι συνθήκες που επανέφεραν ακάθεκτες τις δυνάμεις της συντήρησης;

  -Ποιοι επιδιώκουν την επικράτηση του δόγματος «διαίρει την πολιτικήν και βασίλευε εις την αγοράν»

  Διαβάστε της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στην Ελένη Βουλτσίδου στην έντυπη έκδοση του Βήματος της Κυριακής

   

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk