• Αναζήτηση
 • Alexander Pantages who?

  Ο μεγιστάνας του παλιού Χόλιγουντ ήταν ιδιοκτήτης 78 κινηματογράφων στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για κάποιους δεν ήταν παρά «ένας αναλφάβητος έλληνας χωριάτης». Για κάποιους άλλους «μια μεγαλοφυία στη δουλειά του».

  Ο Αλέξανδρος Πανταζής, μεγιστάνας των απαρχών του αμερικανικού κινηματογράφου, αναγνωριζόταν τη δεκαετία του 1920 ως ένα από τα ισχυρότερα ονόματα της βιομηχανίας.

  Η βιογραφία του με τίτλο «American Zeus: The Life of Alexander Pantages, Theater Mogul» που κυκλοφόρησε πρόσφατα εξιστορεί πώς ο μεγαλύτερος αιθουσάρχης εκτός των κορυφαίων στούντιο της εποχής από παιδί φτωχής οικογένειας στην Ανδρο του 19ου αιώνα έφτασε να συναναστρέφεται πλούσιους και ισχυρούς, να προσελκύει τον θαυμασμό και τον φθόνο και να καταδικαστεί και να αθωωθεί για ένα σκάνδαλο που συντάραξε το Χόλιγουντ.

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης καταγράφει τον βίο και την πολιτεία του μεγαλοπαράγοντα της βιομηχανίας των ονείρων που «αγνοείται» σήμερα μόνο και μόνο γιατί η πτώση του συνέπεσε με την καταστροφική οικονομική κρίση του 1929.

  Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής»

  BHMAgazino
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk