• Αναζήτηση
 • Στη Γη και πάλι το διαστημόπλοιο Crew Dragon

  Με την αποστολή αυτή ολοκληρώθηκε η πρώτη του μη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επέστρεψε πίσω στη Γη το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Crew Dragon», της εταιρείας του Έλον Μασκ Space X.

  Με την αποστολή αυτή ολοκληρώθηκε η πρώτη του μη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα.

  Η αποστολή ανοίγει τον δρόμο για επανδρωμένες αποστολές μελλοντικά, με την πλησιέστερη τον Ιούλιο όπως έχει προγραμματισθεί.

  Το διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ επέστρεψε σήμερα έπειτα από το ταξίδι του διάρκειας πέντε ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

  Συγκεκριμένα, το διαστημόπλοιο αποκολλήθηκε περίπου στις 09:30 π.μ (ώρα Ελλάδας) από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Στις 15.45 (ώρα Ελλάδας) εισήλθε στην ατμόσφαιρα αναπτύσσοντας υπερηχητική ταχύτητα και προσθαλασσώθηκε στον Ατλαντικό, σε απόσταση 360 χιλιομέτρων από τις ακτές της Φλόριντα.

  Embedded video

  NASA Commercial Crew

  @Commercial_Crew

  Successful splashdown of the right on time at 8:45 a.m. ET.

  3,067 people are talking about this

  Στο τελευταίο τμήμα της πτήσης του, πριν την προσθαλάσσωση του, το Crew Dragon συνόδευε αεροσκάφος της NASA, ενώ το περίμενε ένα σκάφος διάσωσης.

  Ο πύραυλος SpaceX, ο οποίος μετέφερε το διαστημόπλοιο Crew Dragon, είχε εκτοξευθεί από το ακρωτήριο Κένεντι στην Φλόριντα το περασμένο Σάββατο.

  Η πρώτη αποστολή αυτού του είδους, πριν από την δοκιμαστική επανδρωμένη πτήση της SpaceX που έχει προγραμματισθεί για τον Ιούνιο, μετέφερε φορτίο βάρους 180 κιλών στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό, το οποίο αποτελούσαν διάφορα όργανα επιστημονικών μετρήσεων και μια κούκλα με το όνομα Riplay.

  Η κούκλα έφερε αισθητήρες στο κεφάλι της, στον λαιμό της και στην σπονδυλική της στήλη, οι οποίοι κατέγραφαν πώς θα μπορούσε να αισθάνεται κατά την διάρκεια της πτήσης ένας άνθρωπος.

  Τα τρία μέλη της αποστολής που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υποδέχθηκαν το διαστημόπλοιο Crew Dragon, ενώ στον θάλαμο του εισήλθαν ή Αμερικανίδα αστροναύτης Ανν Μακλέϊν και ο Καναδός αστροναύτης Ντέιβιντ Σεν Ζακ για να πάρουν δείγματα ώστε να ελέγξουν την ποιότητα του οξυγόνου και να επιθεωρήσουν γενικά τον θάλαμο.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk