• Αναζήτηση
 • Αλμα στη νέα εποχή με τους νικητές του ReTech Innovation Challenge

  Τον διαγωνισμό οργάνωσε η Lamda Development με τους 10 φιναλίστ να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο τελικός του διαγωνισμού καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Development. Οι δέκα φιναλίστ παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε μια «ζωντανή αναμέτρηση», που γέμισε την αίθουσα στο The Mall Athens.

  Νικητές αναδείχθηκαν οι ομάδες MOJOOLS (Πρώτη θέση), Orderstate (Δεύτερη θέση) και House ID (Τρίτη θέση).

  Αναλυτικά:

  –          Πρώτο Βραβείο:

  Περικλής Γαλανάκης και Κυριάκος Αγιαννίδης της MOJOOLS

  Η διαδικτυακή τους πλατφόρμα δίνει, για πρώτη φορά παγκοσμίως, τη δυνατότητα σχεδίασης και δημιουργίας κοσμήματος στα χέρια του επισκέπτη, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως 3d printing, σε συνδυασμό με το 3d design και το 3d scanning.

  –          Δεύτερο Βραβείο:

  Θωμάς Αναστασέλος της Orderstate

  Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μίας παραγγελίας από την αρχή μέχρι την τελική της παράδοση, αλλά και τον εύκολο τρόπο συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

  –          Τρίτο Βραβείο:

  Γιώργος Φωτόπουλος της House ID

  Είναι η πρώτη curated πλατφόρμα που φέρνει όλα τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα της πόλης online.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε ότι η εταιρεία έκανε το αυτονόητο, να δώσει δηλαδή χώρο σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες με μοναδικό εφόδιο το μυαλό τους. «Είμαστε ήδη στη νέα εποχή», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

  Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές, που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες.

  «Η νέα ψηφιακή κουλτούρα και οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τη δομή των εταιρειών, αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλάζουν την ίδια την καθημερινότητά μας. Κατά συνέπεια, τα χρόνια που έρχονται επιφυλάσσουν ένα ρυθμό κι ένα εύρος επιχειρηματικής αλλαγής που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν. Ήδη την τελευταία δεκαετία βιώνουμε αυτή τη σημαντική αλλαγή, που έχει επηρεάσει και το παραδοσιακό λιανεμπόριο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός κάνει disrupt σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και η αγορά του Retail δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση».

  Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Lamda Development, με την οποία «αγκαλιάζει» το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ο Οδυσσέας Αθανασίου συμπλήρωσε: «Καλέσαμε νέες ομάδες, με καινοτόμες ιδέες, να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στους τομείς του Retail, του Food & Entertainment και των Mall Services. Το ReTech Innovation Challenge φιλοδοξεί να φέρει την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες μέσα στα εμπορικά μας κέντρα και να αποτελέσει μέρος του disruption που ήδη συντελείται παγκοσμίως στην αγορά του retail».

   

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk