Την συμπαράστασή τους στο περιοδικό Athens Review of Books (ARB) για την πολύχρονη δίωξη που υφίσταται από τον τέως υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά εκφράζουν με επιστολή τους προς τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ διακεκριμένοι άνθρωποι του πνεύματος από όλον τον κόσμο.

Με έκκλησή τους που απευθύνουν προς τους Προέδρους Γιούνκερ και Τουσκ εκατοντάδες συγγραφείς και διαπρεπείς ακαδημαϊκοί από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια και πνευματικά ιδρύματα του κόσμου τούς ζητούν να σώσουν την Athens Review of Books.

Ανάμεσά τους οι Kwame Anthony Appiah, Simon Blackburn, Harold Bloom, J.M. Coetzee, Daniel Dennett, Freeman Dyson, Jochen Frowein, Brian Leiter, Mark Lilla, Mario Vargas Llosa, Mark Mazower, Daniel Mendelsohn, Ian McEwan, Philip Pettit, Steven Pinker, Dani Rodrik, Michael Walzer κ.ά.

Η έκκληση προς τους Προέδρους Γιούνκερ και Τουσκ στάλθηκε μαζί με παρόμοια έκκληση της American Political Science Association (APSA). Η διεθνής κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι να λύσει το πρόβλημα η Επιτροπή ή το Συμβούλιο.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή