• Αναζήτηση
 • To vima.gr στην εκτόξευση του Hellas Sat στη Γαλλική Γουιάνα

  Λίγες ώρες πριν από την εκτόξευση του Hellas Sat 4 από τη βάση της Arianespace και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Λίγες ώρες πριν από την εκτόξευση του Hellas Sat 4 από τη βάση της Arianespace και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, στο Ακρωτήριο Κούρου και η αγωνία των επιστημόνων είναι στο κατακόρυφο. Η εκτόξευση του Ariane 5 που μεταφέρει τον δορυφόρο βάρος περίπου 6,5 τόνων έχει προγραμματιστεί για τις 23:01′ το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, προέκυψαν προβλήματα με τον καιρό στη Γαλλική Γουιάνα. Ισχυροί άνεμοι σε μεγάλο ύψος ενδεχομένως να μπορούσαν ακόμη και να αναβάλουν την εκτόξευση.

  Το vima.gr βρέθηκε μέσα στο control room όπου οι επιστήμονες κάνουν συνεχείς δοκιμές για να τεστάρουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

  Ο πύραυλος Arianne 5, μήκους 51 μέτρων, θα μεταφέρει τον δορυφόρο Hellas Sat 4, βάρους 6.495 κιλών, ύψος 9,3 μέτρων και πλάτους 3,3 μέτρων, όπως κι έναν δεύτερο δορυφόρο της Ινδίας, βάρους 2.500 κιλών. Ο Hellas Sat 4 εφόσον όλα πάνε καλά θα συνδεθεί με τον 3 που εκτοξεύτηκε το 2017 και μαζί θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την περιοχή της Ευρώπης, της Αφρικής και της Αραβίας.

  Μπορείτε εδώ να παρακολουθήσετε την αντίστροφη μέτρηση της εκτόξευσης του πυραύλου.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk