Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
700 γρ. μανιτάρια, κατά προτίμηση καφέ και πορτομπέλο
2 σκελίδες σκόρδοy ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
¾ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό πατάτες για φούρνο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα πορτομπέλο στα 4 και τα καφέ μανιτάρια στα 2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα μανιτάρια να μαριναριστούν. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες τους. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.