• Αναζήτηση
  • Ξεκινάει η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    Από την Παρασκευή, 1η και μέχρι την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση για τους επαγγελματίες, αλλά και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας.

    ΤοΒΗΜΑ Team

    Η κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιμένει… ελληνικά και προσφέρει την δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά όσο και σε μικρούς παραγωγούς, να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους και να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

    Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, και έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

    Ακόμα, η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

    Παράλληλες εκδηλώσεις
    Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχωρίζει η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Μοναδικές γεύσεις, αρώματα, έμπνευση, πειθαρχία και αδιάκοπη προσπάθεια «πρωταγωνιστούν» στην κουζίνα του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2019», ο οποίος προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή και αναδεικνύει τους επόμενους ταλαντούχους σεφ της χώρας. Η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία του διαγωνισμού και μας χαρίζουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών.

    Για πρώτη φορά φέτος, εγκαινιάζεται η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι συμμετέχοντες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από Τυρί & Κρασί, Αλλαντικά & Μπύρα, Αλίπαστα, Ελιές, Συνοδευτικά & Αποστάγματα, Μέλια & Βότανα, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

    Τα δικά της «μεθυστικά» vibes δίνει η ενότητα «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE». Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η ομάδα του, δημιουργούν cocktails που έχουν σαν βάση τους τα εθνικά μας ποτά και αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας, μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.

    Φυσικά, την «τιμητική» τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες. Κορυφαίοι οινογράφοι , κριτικοί οίνου και γεύσης και διατροφολόγοι, μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου και της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων.


    6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: 1– 4 Φεβρουαρίου
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων (με πρόσκληση)

    ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

    ΗΜΕΡΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΩΡΑ
    ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/02 ΣΤΙΣ 19.00 ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
    Παρασκευή1/02/201912:00 – 21:00
    Σάββατο2/02/201910:00 – 21:00
    Κυριακή3/02/201910:00 – 21:00
    Δευτέρα4/02/201910:00 – 17:00
    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk