Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Μηνυτήρια αναφορά για τα επεισόδια

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε, το πρωί της Πέμπτης, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου

Mηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε, το πρωί της Πέμπτης, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου.

Η Ομοσπονδία ζητεί να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως – μεταξύ άλλων – αυτά της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορίας, παράνομης βίας, παράβασης καθήκοντος.

Στην αναφορά της, κάνει λόγο για ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, υποστηρίζοντας ότι η δράση των κουκουλοφόρων στο συλλαλητήριο της Κυριακής δεν ήταν τυχαία, αλλα ενταγμένη σε σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Η Συνομοσπονδία επιρρίπτει παράλληλα ευθύνες στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το επιχειρησαιακό της σχέδιο ήταν εντελώς εσφαλμένο, καθως άφησε τους κουκουλοφόρους να δράσουν ανεξέλεγκτα.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε αναφορά και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των επόμενων συγκεντρώσεων.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk