• Αναζήτηση
 • Σε μείωση προσωπικού προχωρά η Tesla

  Σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φθηνότερων εκδόσεων του οχήματος Model 3

  Η αμερικανική εταιρία αυτοκινήτων Tesla, που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους ενώ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φθηνότερων εκδόσεων του οχήματος Model 3, με την είδηση να οδηγεί τη μετοχή της σε πτώση 7%.

  Η εταιρία, που πασχίζει να πετύχει μακροπρόθεσμη κερδοφορία και να συγκρατήσει τα έξοδά της, ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει τα κέρδη τετάρτου τριμήνου να είναι χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

  Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά περίπου 7% και θα διατηρήσει μόνο τους πιο απαραίτητους εποχικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες.

  Πρόκειται για τη δεύτερη περικοπή θέσεων εργασίας από την Tesla μέσα σε επτά μήνες. Σε σημερινό σημείωμα προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε ότι το 2018 ήταν «η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία της Tesla», προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 30% πέρυσι, το οποίο είναι περισσότερο από αυτό που μπορούσε να υποστηρίξει η εταιρία.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Παραλίες στο μυθικό ροζ… Τα αφτιά του μικροσκοπικού λαγού, «τυλιγμένα» στα ροζ διαμάντια του οίκου Graff, κινούνται ρυθμικά στον ήχο του κινητού. Η... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk