• Αναζήτηση
  • Κεφτεδάκια κοκκινιστά με κουκουνάρι και σπαγγέτι

    Ενα φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

     

     

     

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    500 γρ. σπαγγέτι
    500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
    6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα, στο μούλτι
    1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    1/3 ματσάκι μαϊντανός
    2 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος
    1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
    5 κουτ. σούπας κουκουνάρι
    1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 αβγό
    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα
    60 γρ. ελαιόλαδο + 1-2 κουτ. σούπας, για σοτάρισμα
    100 γρ. βούτυρο αγελάδος
    Φρέσκο θυμάρι
    ½ ματσάκι βασιλικός
    1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    1 κ.σ. πελτές ντομάτας
    600 γρ. ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες), ψιλοκομμένες
    Λίγη ζάχαρη
    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Διαδικασία
    Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.
    Στη συνέχεια φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα: Ρίχνουμε τα 60 γρ. ελαιόλαδο, το βούτυρο, το θυμάρι και τον βασιλικό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα με τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά, μόλις χάσει λίγα υγρά ή ντομάτα είναι έτοιμο. Αφαιρούμε τον βασιλικό και το θυμάρι από το μείγμα με το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στην ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ (ή σε μπλέντερ πάγκου), μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία σάλτσα. Διορθώνουμε στο αλάτι.

    Για τα κεφτεδάκια
    Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και το ψωμί. Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και βράζουμε μες στη σάλτσα ντομάτας για 10′, σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε με σπαγγέτι και φρέσκο πιπέρι.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk