«Εκτίμησα πως η στιγμή δεν είναι κατάλληλη, η διάθεσή μου να προσφέρω στην πόλη μου όμως παραμένει διαρκής». Η Εύα Καϊλή εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να μην είναι υποψήφια στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Γιάννη Μπουτάρη.

«Η αποφυγή του να δώσει κατευθύνσεις οδήγησε σε πολυδιάσπαση και σε συρροή υποψηφιοτήτων αυτόκλητων σωτήρων», αναφέρει.

Xαρακτηρίζει τις επικείμενες ευρωεκλογές τις «πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών» και υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει κάθε λογική με την οποία οφείλουν να συγκρουστούν οι Ευρωπαίοι Προοδευτικοί.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών τονίζει ότι «ντρέπομαι για τον ενδοτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τους επιστρέφω κάθε χαρακτηρισμό που έκαναν για κάθε Ελληνα που υπερασπίζεται τα σύμβολα της πατρίδας μας».

Η Ευρώπη και το Μακεδονικό

Ερωτηθείσα σχετικά με το κατά πόσο η εκλογή Τιμερμανς αλλάζει το σκηνικό στο «φλερτ» των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Αλέξη Τσίπρα η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημειώνει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει κάθε λογική με την οποία οφείλουμε να συγκρουστούμε. Ανέβηκε στο ρεύμα του λαϊκισμού, πολιτεύεται με βάση το ψέμα, τις μισές αλήθειες, τη δημαγωγία, την προπαγάνδα, τον εθνικό και ταξικό διχασμό. Ο κ. Τσίπρας συνεργάζεται στην Ελλάδα με τον κ. Καμμένο, ενώ στην Ευρώπη είναι βολικός σύμμαχος των δυνάμεων εναντίον των οποίων καλεί σε προοδευτικό μέτωπο. Το παιχνίδι των προσωπείων έχει όμως ημερομηνία λήξης, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να είναι και λαϊκιστής και αντιλαϊκιστής, και Ευρωπαίος αλλά και αντιευρωπαίος ταυτόχρονα. Σύντομα ο κάθε Ελληνας θα τον κρίνει και ελπίζω εμείς να ξανακερδίσουμε εκείνους που ξεγελασμένοι από τις υποσχέσεις του τον ακολούθησαν. Στρατηγικός σύμμαχος των Ευρωπαίων Προοδευτικών είναι μόνο όποιος έχει τις αρχές και αξίες μας, και όχι όσοι αποδομούσαν, λοιδορούσαν και εξέθρεφαν το μίσος για το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο κ. Τίμερμανς είναι έμπειρος και αντιλαμβάνεται τον τρόπο που έχει πολιτευθεί ο κ. Τσίπρας».

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής