Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατηγική και τη συνθηματολογία που χρησιμοποίησε στις εκλογές του 2015 για να εξαπατήσει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της αριστεράς εξαπέλυσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στο χώρο μας, έχει πάρει δικά μας στελέχη, έχει πάρει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου μας, το οποίο έχει εξαπατήσει και το οποίο πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να του αλλάξει τη ζωή» είπε ο κ. Μαλέλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Όλους αυτούς πρέπει να τους πάρουμε, να πάρουμε πίσω τον χώρο μας από τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η στρατηγική μας «πρέπει να είναι ή εξαφανίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή μας εξαφανίζει. Πρέπει να αποδημήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποδείξουμε ότι δεν είναι αριστερά, ότι δεν είναι προοδευτικό κίνημα».

«Ξαναχτίζουμε πάλι την δημοκρατική παράταξη. Θέλουμε να πείσουμε τον απλό πολίτη, τις λαϊκές μάζες ότι είμαστε η μεγάλη προοδευτική δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ο δεύτερος πόλος και όχι ένας τρίτος ή τέταρτος. Είμαστε ο πόλος της προοδευτικής αντίληψης των πραγμάτων απέναντι στο συντηρητισμό. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είμαστε ένα κόμμα που δίνουμε τη μάχη να πάμε από το 6% στο 7% και στο 8%. Αυτό είναι μία ανακύκλωση της μιζέριας», επισήμανε.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να αποδειχθεί στις λαϊκές μάζες και στον πολίτη που έχει πραγματικά μεγάλα προβλήματα ότι η χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ
Μάλιστα ο κ. Μαλέλης ανέφερε πως δεν υπάρχει διμέτωπος αγώνας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία αλλά μονομέτωπος με τη συντήρηση που εκφράζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η πολιτική του κ. Τσίπρα είναι αριστερή και προοδευτική.

»Η πολιτική που εκφράζει σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά συντηρητική και εμείς πρέπει να εκφράσουμε ακόμα πιο προοδευτικές απόψεις» είπε, ενώ διευκρίνισε πως τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στις τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν να συνεργαστούν σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν τον εμπιστεύονται, κατέληξε μεταξύ άλλων.