Σε αναζήτηση του υπόδικου γάλλου τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, καθώς απέδρασε φορώντας «βραχιολάκι».

Ο Όσβαλντ που κρατείται για πλείστες όσες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος (όπως οι μίζες από την προμήθευα των υποβρυχίων, με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος) ήταν επιτηρούμενος ηλεκτρονικά με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016.

Ο Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ έκανε το μοιραίο λάθος να ταξιδέψει εκτός ελβετικών συνόρων (οι Ελβετοί αρνούνταν ως τότε να τον εκδώσουν στην Ελλάδα), ενώ εκκρεμούσαν από τις ελληνικές ανακριτικές Αρχές περισσότερα του ενός εντάλματα σύλληψης για την ανάμειξή του στις υποθέσεις των εξοπλιστικών και τηςSiemens. Παραμονές Πάσχα του 2015 ο τραπεζίτης συνελήφθη στο Αμπου Ντάμπι και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθόταν ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του κ. Νίκου Τσιρώνη και της κυρίας Βασιλικής Μπράτη.

 Η περιώνυμη ατζέντα Οσβαλντ δεν έχει πάντως αποκαλυφθεί. Ο ίδιος μετακύλισε κατά την απολογία του το βάρος των επαφών στην Ελλάδα στο τότε alterego του, Φάνη Λυγινό επιφυλάσσοντας στον εαυτό του – παρά την ιδιότητά του ως προϊσταμένου του Λυγινού, τόσο στην Dresdner Bank όσο και την BNPParibas Γενεύης – ρόλο απλώς εποπτικό. 

Έχει γαλλική υπηκοότητα (γεννήθηκε στο Μπελφόρ της Γαλλίας). Με τον ρόλο του τραπεζίτη που ξέπλενε,, τον «σύστησε» στους ανακριτές ένας άλλος εμπλεκόμενος σε πλήθος υποθέσεων εξοπλιστικών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.

Λίγες ημέρες, μετά την εισαγγελική πρόταση που τον θέλει ένοχο στην υπόθεση των υποβρυχίων (στο σκέλος εκείνο των μη πολιτικών προσώπων), ο Όσβαλντ έσπασε το βραχιολάκι, αφήνοντας τον συνήγορό του να δηλώνει έκπληκτος.

Έκοψε το «βραχιολάκι» και απέδρασε κατηγορούμενος για μίζες