Ο ουρανός πάντα ήταν συνυφασμένος με τα όνειρα. Πολλά από αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα και προσφέρουν ευκαιρίες. Μία από αυτές, που παρουσιάζει και μεγάλο επαγγελματικό ενδιαφέρον, είναι η τεχνολογία των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, δηλαδή τα γνωστά σε όλους μας drones. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να αναπτύχθηκε αρχικά για αμυντικούς σκοπούς, όμως πλέον, έχοντας αποκτήσει τόσο πολιτική όσο και εμπορική χρήση,  έχει πάψει να είναι αποκλειστικό προνόμιο των κυβερνήσεων και ετοιμάζεται για τη δυναμική είσοδό της στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων, διευρύνοντας το πεδίο της εφαρμογής της.

Το εύρος των δραστηριοτήτων των Drones εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται και, μάλιστα,με αλματώδεις ρυθμούς. Πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ήδη επενδύουν στη συγκεκριμένη τεχνολογία και τα αποτελέσματα προβλέπεται να είναι θεαματικά: Ραγδαία αύξηση των εσόδων, μείωση του λειτουργικού κόστους και αξιοσημείωτη βελτίωση στους χρόνους υλοποίησης πάσης φύσεως εργασιών.

Οι σημερινές αναλύσεις δείχνουν ότι τα πλεονεκτήματα από την χρήση drones θα είναι πολλαπλά και θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν σε μια πληθώρα επιχειρηματικών και μη δραστηριοτήτων.

Ένα καλό παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις που παρέχουν χαρτογραφικές και τοπογραφικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες επίβλεψης γενικότερα, οι οποίες θα ενδυναμωθούν από το το συγκριτικό και μάλλον ανεκτίμητο πλεονέκτημα της που δίνει η εποπτεία από ψηλά.

Παρόμοια οφέλη αναμένονται και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εποπτεία, τον έλεγχο και τη συντήρηση υποδομών, αλλά και στον κατασκευαστικό τομέα, σε κλάδους δηλαδή όπου υπάρχει ανάγκη για επίγεια συνεργεία και άμεση λήψη αποφάσεων. Και αυτό γιατί η χρήση των drones εκτιμάται ότι θα φέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων και μείωση των εξόδων της επιχείρησης.

Όπως εκτιμάται γενικότερα, τα Drones θα φέρουν ή θα ενισχύσουν πρακτικές και καινοτομίες οι οποίες θα ενταχθούν σταδιακά στην καθημερινότητά μας, όπως η διανομή ελαφρών αγαθών μέσω drones, ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές, αλλά και η κινηματογράφηση και φωτογράφηση από ψηλά – δηλαδή ένας τομέας όπου ήδη τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν.

Επιπλέον, τα drones αναμένεται να προσφέρουν πολλά στα συστήματα απογραφής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, αλλά και στη γεωργίας, όπου οι αγρότες θα μπορούν να επιτηρούν την παραγωγή τους από απόσταση.

Η Vodafone έχει θέσει ως στόχο στο κοντινό μέλλον να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εντάξουν τα drones στις λειτουργίες τους εύκολα και οργανωμένα. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχει προχωρήσει ήδη σε δοκιμές για την ανάπτυξη του πρώτου παγκόσμιου συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας με στόχο την προστασία από ατυχήματα, την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών, αλλά και την εποπτεία ευπαθών περιοχών.

Η τεχνολογία των drones εξελίσσεται συνεχώς και τα θεμέλια μιας μεγάλης και αναπτυσσόμενης αγοράς έχουν ήδη μπει.

Μάθετε περισσότερα για τα drones  και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η επιχείρησή σας στην Ελλάδα στο vodafone.gr/vodafone-ellados/arthra/rise-of-the-drones/