«Ναι» από Λοβέρδο στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Από την στιγμή όμως που έρχεται στη Βουλή και έρχεται σήμερα, εμείς θα συμμετέχουμε»

«Επιτέλους φέρνουν την Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή αφού την περιέφεραν σε όλες τις ρούγες και τα καφενεία της χώρας υποτίθεται για να κάνουν λαϊκό διάλογο», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Τίποτε δεν έγινε» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτά που ανεβάζουν στο διαδίκτυο σχετικώς είναι πανεύκολο να τα βρει κανείς ακόμη και για εμπορικό προϊόν. Έλεος με τον τάχα κοινωνικό διάλογο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OpenTv» ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως «από την στιγμή όμως που έρχεται στη Βουλή και έρχεται σήμερα, εμείς θα συμμετέχουμε. Έχουμε διαμορφώσει τις δικές μας προτάσεις. Είχαμε πάρει και μια πρωτοβουλία τον Μάιο μάλιστα, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αναφορικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορώ να τοποθετηθώ εάν δεν την επεξεργαστώ», πρόσθεσε.
Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος «εμείς είχαμε καταγγείλει «την διαδικασία της ρούγας». Γινόταν λόγος για το προαύλιο της Βουλής με την συμμετοχή διαφόρων άσχετων. Την Αναθεώρηση του Συντάγματος δεν την κάνουν όμως ούτε οι άσχετοι ούτε οι επιστήμονες. Ο χώρος κατά το Σύνταγμα για την Αναθεώρηση είναι το Κοινοβούλιο».

«Τώρα που έρχεται στη Βουλή, δεν μπορούμε να πούμε όχι στη συζήτηση. Θα είμαστε παρόντες στη συζήτηση με τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Το ποια στάση θα κρατήσουμε σε έκαστη ψηφοφορία αλλά και συνολικά θα το αποφασίσουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι συσκέψεις μας βεβαίως έχουν αρχίσει με βάση επεξεργασίας τις προτάσεις της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως σύνολο η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει όταν θα πάρουμε συγκεκριμένη πρόταση. Αν σήμερα έρθει η πρόταση, θα την αντιμετωπίσουμε ως προς το περιεχόμενό της. Εκ του Συντάγματος πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε και αυτό θα πράξουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk