ΛΑΕ: Ο ελληνικός λαός μπορεί και σήμερα που η πατρίδα μας υφίσταται άλλου είδους κατοχή

«Η 28η Οκτωβρίου 1940, η μεγαλειώδης και με παγκόσμια ακτινοβολία αντίσταση του λαού μας αρχικά με το ΕΠΟΣ του ΄40 και μετά ενάντια στην φασιστική και ναζιστική κατοχή μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ

«Η 28η Οκτωβρίου 1940, η μεγαλειώδης και με παγκόσμια ακτινοβολία αντίσταση του λαού μας αρχικά με το ΕΠΟΣ του ΄40 και μετά ενάντια στην φασιστική και ναζιστική κατοχή μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και αυτοπεποίθησης, διότι αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί και σήμερα, που η πατρίδα μας υφίσταται άλλου είδους κατοχή, μπορεί ξανά να συγκροτήσει άμεσα ένα μεγάλο μαζικό παλλαϊκό μέτωπο, να ανατρέψει τα δεδομένα και να χαράξει νέους ελπιδοφόρους δρόμους», υπογραμμίζει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ότι ο φετινός εορτασμός βρίσκει τον τόπο μας μετά από 9 χρόνια σχεδόν μνημονίων σε κατάσταση ακραίας φτωχοποίησης της κοινωνίας, ενώ «η κυβέρνηση να διακηρύσσει ψευδέστατα το τέλος των μνημονίων και της λιτότητας» και τονίζει:

«Ο ελληνικός λαός το 1940 αγωνίστηκε ενάντια στον τότε φασισμό και στον ναζισμό και επέβαλε το ΌΧΙ. Αντίθετα σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα έχουν πει στους δανειστές, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ το πιο επώδυνο «ΝΑΙ» της νεότερης ελληνικής ιστορίας».

Η ΛΑΕ αναφέρει πως αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή στη μνήμη αυτών που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία αυτής της χώρας «η πλήρης ταύτιση της κυβέρνησης με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου «παγκοσμιοποιημένου» κεφαλαίου», «η χώρα σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, να βρίσκεται υπό την οικονομική κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την στρατιωτική κυριαρχία του ΝΑΤΟ».

«Τους αγώνες όμως του λαού μας από την ιστορική μνήμη δεν μπορούν να τους διαγράψουν. Υπάρχουν και μας δίνουν αυτοπεποίθηση και ελπίδα, υπάρχουν και αποδεικνύουν ότι και σήμερα μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή» τονίζει η ΛΑΕ και καταλήγει: .

«Μπορούμε όλες οι αριστερές και ριζοσπαστικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο και να πετύχουμε την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, την ανατροπή των μνημονιών, τη διαγραφή του χρέους, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου μέσα από την επαναθεμελίωση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk