πΓΔΜ : Διασφάλιση «μακεδονικής» ταυτότητας ζητούν οι «8» της αντιπολίτευσης που ψήφισαν «υπέρ»

Δεν είναι σαφές πώς η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ικανοποιήσει το αίτημά τους

Περαιτέρω εγγυήσεις για την διασφάλιση της «μακεδονικής» ταυτότητας έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση Ζάεφ οι οκτώ βουλευτές της σκοπιανής αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν την συνταγματική αναθεώρηση στην κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το skai.gr, δεν είναι σαφές πώς η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ικανοποιήσει το αίτημα των οκτώ. Η στήριξη των οκτώ μελών της αντιπολίτευσης θα είναι εκ νέου απαραίτητη στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για το Σύνταγμα, όταν ο πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ θα χρειαστεί εκ νέου πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.

Έως τώρα ο κ. Ζάεφ δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι οκτώ βουλευτές έχουν ζητήσει με κοινή δήλωσή τους σταδιακή υιοθέτηση της νέας ονομασίας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σε εσωτερική χρήση.

Πρόκειται για όρο που ενδέχεται να έρχεται σε σύγκρουση με την συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ορίζει πως αφού τεθεί σε ισχύ οι σκοπιανές Αρχές πρέπει να φροντίσουν για την άμεση χρήση του νέου ονόματος σε όλα τα επίσημα «έγγραφα, αλληλογραφία και συναφές υλικό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk