Κύπρος: Νέο κόμμα ιδρύει ο Μάριος Καρογιάν

Θα ονομάζεται «Δημοκρατική Παράταξη» (ΔΗΠΑ)

«Δημοκρατική Παράταξη» (ΔΗΠΑ) ονομάζεται το νέο κόμμα που ιδρύθηκε σήμερα στην Κύπρο και υπόσχεται ότι θα κάνει μια «νέα αρχή» στην κυπριακή πολιτική σκηνή.

Την ηγεσία της ΔΗΠΑ αναλαμβάνει ο Μάριος Καρογιάν, τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος πριν περίπου ένα χρόνο με άλλα στελέχη αποβλήθηκε από το κόμμα, λόγω διαφωνιών με χειρισμούς του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου. «Δημοκρατική Παράταξη» ήταν το όνομα του κόμματος, που δημιούργησε το 1976 ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού και αργότερα μετονομάστηκε σε «Δημοκρατικό Κόμμα» (ΔΗΚΟ).

Στην ομιλία του ο Μάριος Καρογιάν ανέφερε πως στόχος της ΔΗΠΑ «είναι να γυρίσει σελίδα στην πολιτική παρακμή». Έκανε επίσης λόγο και για κρίση που υπάρχει στο θεσμικό σύστημα, αλλά και στην οικονομία.

Ο κ. Καρογιάν τόνισε πως ζητούμενο είναι να κερδηθεί η μάχη για ανανέωση, ενώ εξήγησε πως ηγείται ως «πρώτος, μεταξύ ίσων».

Σε αναφορά του για το Κυπριακό, είπε, ότι διλλήματα του τύπου «λύση δύο κρατών» δεν υπάρχουν. «Δεν πρόκειται να υποταχθούμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας, γκρεμίζοντας κάθε πιθανότητα και ελπίδα επανένωσης της πατρίδας μας. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε ατέρμονες και ανεδαφικές συζητήσεις, που στο τέλος της ημέρας θα είναι αυτοκαταστροφικές για εμάς, αφού σε περίπτωση νέου αδιεξόδου, με ευθύνη, όπως πάντοτε της Τουρκίας, αυτό που θα παραμείνει θα είναι το κεκτημένο της συζήτησης δύο κρατών», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk