«Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αν θα δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ενημερώθηκε με μια με μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου  με την ένδειξη αυστήρα προσωπικό. «Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως αυστηρά προσωπικές . Το θέμα  για μένα έχει λήξει και δεν θα δώσω καμία συνέχεια» είπε.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήρε το «σπουδαίο έργο» του Νίκου Κοτζιά σημειώνοντας ότι «έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη για όλους εμάς που θα συνεχίσουμε».

Σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όσοι αρέσκονται σε αυτά τα σενάρια καλύτερα να δοκιμάσουν την τύχη τους στον τζόγο.

«Οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτές. Τούτη την ώρα, νομίζω είναι πανθομολογούμενο ότι η κυβέρνησή μου χαίρει της πλήρους και απόλυτης στήριξης της πλειοψηφίας της εθνικής μας αντιπροσωπείας» πρόσθεσε.