Κ. Ζαχαριάδης για Κοτζιά : Πολύ καλός ΥΠΕΞ – Χειρίστηκε τα εθνικά θέματα με πατριωτική ευθύνη

Τι απαντά για τη μη δημοσιοποίηση της παραίτησης Κοτζιά ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας σοβαρός πολιτικός, ήταν ένα πολύ καλός κατά γνώμη μου Υπουργός Εξωτερικών, ένας ευπατρίδης Έλληνας, που υπηρέτησε από τη θέση του ΥΠΕΞ και προσπάθησε και διεύρυνε τις δυνατότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στα 3,5 αυτά χρόνια» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Χειρίστηκε και το Μακεδονικό και το Κυπριακό και τα ελληνοαλβανικά ζητήματα και τις οξύνσεις στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, με απόλυτη πατριωτική επάρκεια και απόλυτη πατριωτική ευθύνη. Είναι προφανώς μία πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω, ότι η αλλαγή προσώπου στο ΥΠΕΞ δεν σημαίνει αλλαγή εξωτερικής πολιτικής. Η πολιτική παρουσία και η προσωπική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, του πρωθυπουργού στη θέση του ΥΠΕΞ, σηματοδοτεί ότι συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση» είπε ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6.

Ερωτηθείς γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης Κοτζιά, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε:

«Καταλαβαίνετε, ότι όταν κάποιος έχει διατελέσει ΥΠΕΞ ή οποιοσδήποτε πρωθυπουργός και στείλει μία επιστολή στον πρωθυπουργό, επιλέγει να την στείλει στον πρωθυπουργό. Αν ήθελε να στείλει επιστολή στον Τύπο, θα την έστελνε. Αλλιώς συνομιλεί ο ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό ή του απευθύνει ένα γραπτό κείμενο κι αλλιώς τοποθετείται στο δημόσιο λόγο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk