Οι προσπάθειες του Ζόραν Ζάεφ για την εξασφάλιση των 80 βουλευτικών ψήφων (πλειοψηφία 2/3) που απαιτούνται για τη συνταγματική αναθεώρηση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και ένα μέλος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ συμμερίζεται πλήρως, κατά τα φαινόμενα, τον ενθουσιασμό του σκοπιανού πρωθυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σάμκα Ιμπραΐμοφσκι, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος των Σκοπίων, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικής αλλαγής και της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε χθες από το βήμα του σκοπιανού κοινοβουλίου ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε τον περασμένο Ιούνιο στις Πρέσπες αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή εξέλιξη όσον αφορά τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ της χώρας μας και της ΠΓΔΜ.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στο βουλευτή Ίλιγια Ντιμόσκι, που είχε ζητήσει νωρίτερα από τους συναδέλφους του να αποσύρουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, ο Ιμπραΐμοφσκι είπε τα ακόλουθα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή. Ακόμα και οι Έλληνες το λένε».

Θέλοντας, μάλιστα, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την ελληνική πλευρά για τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο σκοπιανός βουλευτής  είπε σε σπαστά ελληνικά: «Ευχαριστώ κύριε Τσίπρα. Ευχαριστώ Ελλάδα».