Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας μία μέρα μετά την επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, να καούν πέντε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και πέντε Ι.Χ.

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους αστυνομικούς. Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια και ασφάλεια χωρίς ισχυρή αστυνομία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει.

«Δεσμεύομαι  ότι αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αντρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. θα παταχθούν την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ».

Περιμένουν, σημείωσε,  «να καούν κάποιοι αστυνομικοί για να ευαισθητοποιηθούν. Οι έλληνες πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι . Το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών».

Αποδοκιμασίες στη Γεροβασίλη

Το ΑΤ Ομονοίας – χωρίς να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη – επισκέφθηκε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία κατά την άφιξη της δέχτηκε αποδοκιμασίες. Συγκεντρωμένοι φώναζαν στην υπουργό: «Ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΤ Ομονοίας επισκέφθηκαν μετά την επίθεση ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Συγκέντωση αστυνομικών

Οι αστυνομικοί αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.