Η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNΑ στα μαχαίρια που  βρέθηκαν δίπλα από τις τρεις δολοφονημένες γυναίκες (ηλικίας περίπου 35, 18 και 15 ετών) αλλά και στα ρούχα τους ή σε σημεία του σώματός τους αποτελεί ένα από τα πρώτα ζητούμενα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ για να εξιχνιάσει το πρωτοφανές έγκλημα στον Εβρο. Tα άψυχα σώματα των  τριών γυναικών -εκ των οποίων οι δύο μεγαλύτερες είχαν δεθεί από τον δολοφόνο  και τους τυχόν συνεργούς του-  εντοπίστηκαν από αγρότη σε ένα χωράφι στην περιοχή του Πραγγίου, περίπου 50 μέτρα από τα σύνορα. Οι γυναίκες είχαν δεχθεί μοιραία πλήγματα από μαχαίρι στομπροστά τμήμα του λαιμού, ενώ ο ένας τουλάχιστον δολοφόνοςφέρεται να τους τραβούσε τα μαλλιά όταν  τις σκότωνε. 

Η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει ένα μεγάλο εγκληματολογικό αρχείο (εκατοντάδων συλληφθέντων δουλεμπόρων όπως και άλλων ατόμων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Εβρου) και θα επιχειρηθεί η σύγκριση. Ομως  το γεγονός ότι  είχαν παρέλθει τουλάχιστον 5-6 μέρες από την ημέρα του τριπλού φόνου και είχε βρέξει στην περιοχή  δημιουργεί φόβους για τυχόν εξαΰλωση ορισμένων στοιχείων.

Ακόμη η ΕΛ.ΑΣ συνεκτιμά ότι ο δράστης και οι τυχόν συνεργοί του έσπευσαν να εξαφανίσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των θυμάτων και οτιδήποτε προσδιόριζε την ταυτότητά τους. Επιπλέον οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το 48ωρο που υπολογίζεται ότι έγινε ηάγρια δολοφονία δεν είχε καταγραφεί είσοδος προσφύγων στη συγκεκριμένη περιοχή και επιπλέον ουδείς φαίνεται να είχε αναζητήσει εκ των υστέρων τις τρεις γυναίκες. Προκαλώντας ερωτήματα για την «μοναχική» πορεία τους, αν πρόκειται για μέλη οικογένειας με κάποια ιδιαίτερη παρουσία στην Μέση Ανατολή (σσ.: πιθανολογείται ότι είναι συριακής καταγωγής) κι αν τελικώς υπήρχε συνοδεία από δουλεμπόρους ή άλλα άτομα που μπορεί να έχουν ρόλο  στην πρωτοφανή δολοφονία.  
 
Ακόμη τα αποτυπώματα των θυμάτων θα σταλούν σε διεθνείς υπηρεσίες για ταυτοποίηση ενώ αναζητούνται στοιχεία κι από άλλεςαρχές γι αυτές και τις κινήσεις τους από την Μέση Ανατολή. Κρίσιμη θεωρείται η εξέταση και η ανάκληση στοιχείων από την συσκευή του κινητού που είχε η ανήλικη και το οποίο δεν φαίνεται να πρόσεξε ο δολοφόνος ή και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα. Θα αναζητηθούν, επίσης, στοιχεία για τις τηλεφωνικές κλήσεις στην ερημική περιοχή, πριν καιμετά το φόνο. Τέλος, θα επιχειρηθεί να βρεθούν στοιχεία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και την ανευρεθείσα συσκευή, για τους αριθμούς και τις κλήσεις  κινητών των γυναικών όπως και για τις κινήσεις τους πριν αλλά και μετά την αιματοχυσία.