Συνθήκη των Σεβρών : Το intv ρίχνει «φως» στα σπουδαία γεγονότα

Με αφορμή αυτήν την προσφορά το intv διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν αρχικά στην Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών και στη συνέχεια στην Μικρασιατική Καταστροφή

Mια μεγάλη εκδοτική προσφορά θα έχουν αυτό το Σάββατο ΤΑ ΝΕΑ. Πρόκειται για μία ιστορική έκδοση για τη «Συνθήκη των Σεβρών».

Με αφορμή αυτήν την προσφορά το intv διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν αρχικά στην Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών και στη συνέχεια στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο δημοσιογράφος Γ. Μαλούχος συνομιλεί με τους καθηγητές Αγγελος Συρίγο και Μελέτη Μελετόπουλο καθώς και με τον συγγραφέα αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού βιβλίου, τον δικηγόρο Ιωάννη Κυμιωνή.

Η προσφορά

«ΤΑ ΝΕΑ» γράφουν Ιστορία και φωτίζουν μία από τις πιο κρίσιμες, πολύπλοκες και συγκρουσιακές περιόδους για την Ελλάδα.

Πώς γεννήθηκε και πώς κατέρρευσε το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας

1918-2018. Ενας αιώνας από την ανακωχή του Μούδρου.

Το πλήρες κείμενο της Συνθήκης των Σεβρών.

Αναλυτικό χρονολόγιο των ιστορικών γεγονότων από τον Σεπτέμβριο 1918, μέχρι τον Νοέμβριο 1922.

Η μικρή γαλλική πόλη Σεβρ ήταν ανέκαθεν διάσημη για τις πολύ λεπτές πορσελάνες της και το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης. Το όνομα της πόλης κατέληξε διαβόητο και εφιαλτικό για όλους τους λαούς του ελληνοτουρκικού χώρου – ακόμα και για τους Τούρκους – από την υπογραφή των ομώνυμων Συνθηκών μεταξύ των Νικητριών Δυνάμεων και της ηττημένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για την επικύρωση της ήττας της τελευταίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρά την Ανακωχή του Μούδρου τον Οκτώβριο του 1918 που σήμανε το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη Συνθήκη των Σεβρών του 1920, οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Ελληνες της Ιωνίας και του Πόντου είδαν γρήγορα τα όνειρά τους να μετατρέπονται σε χίμαιρα, αλλά και τους πόθους της ανεξαρτησίας και της εθνικής ολοκλήρωσης να πνίγονται στο αίμα.

Αυτό το Σάββατο με τα «Νέα Σαββατοκύριακου»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk