Γούρι 2019. Το κρίνο της Ήρας

ἔνθα στᾶσ᾿ ἤϋσε θεὰ λευκώλενος Ἥρη… Ιλιάδα, E, 784

Το λευκό κρυστάλλινο χέρι της θεάς, το καθάριο άγγιγμα της Ήρας. Και στο χέρι της, στην άκρη των λεπτών δαχτύλων της, ένα κρίνο.

Σμιλεμένο μέσα στο φως των αιώνων, παντοτινό σύμβολο της γυναικείας χάρης, το κρίνο, το αρχαίο λείριον, υπήρξε εξαρχής ένα ευγενές στοιχείο της μυθολογίας. Από τους ηλιακούς λωτούς της Αιγύπτου μέχρι τον Πρίγκιπα με τα Κρίνα και τις Γαλάζιες Κυρίες της Μινωικής Κρήτης, το ολόλευκο άνθος του κρίνου συνδέθηκε από τους Έλληνες με την Ήρα, την προστάτιδα θεά της γυναίκας και της γονιμότητας.

Σύμφωνα με τον μύθο, όταν γεννήθηκε ο Ηρακλής, ο Δίας θέλησε να τον κάνει αθάνατο. Γι’ αυτό, όμως, έπρεπε να πιει γάλα θεϊκό. Ο Δίας μέθυσε την Ήρα, κι όταν αυτή αποκοιμήθηκε, έφερε τον Ηρακλή στο στήθος της. Όμως αυτή ξύπνησε, σηκώθηκε απότομα, και το γάλα της πετάχτηκε σ

τον αέρα. Όσες σταγόνες έφτασαν πολύ ψηλά σχημάτισαν τον Γαλαξία, κι όσες έπεσαν στη Γη έγιναν κρίνα.

Για το νέο έτος 2019, ο οίκος ΖOLOTAS σας προσφέρει τη ζεστή και καθάρια θηλυκότητα της Ήρας με ένα μοναδικό γούρι. Το φως του ουρανού συναντά τη γονιμότητα της Γης, για να μας δώσει το νέο άνθος του χρόνου, ένα λαμπερό λευκοπέταλο κρίνο.

Το Κρίνο της Ήρας, το πρώτο λουλούδι του νέου χρόνου, θα γεμίσει με χάρη κάθε νέα αρχή στην αυγή του 2019!

ΓΟΥΡΙ 2019 και Κοινωνική Προσφορά

Από το 1895 μέχρι και σήμερα, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει το γούρι της χρονιάς, που σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό.

Το  2019, η HERA έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες : www.elepap.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Τα Νέα της Αγοράς
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk