Την απόφαση του να μην είναι ξανά υποψήφιος στο δήμο Αθηναίων ανακοινώνει την Τετάρτη στην δημοτική του παράταξη ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται κατά τη διάρκεια της τοποθέτηση του να προχωρήσει στον απολογισμό της θητείας του στο δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Καμίνης θα τονίσει ότι η οικονομική κρίση στάθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού που υπήρξε στην αρχή της θητείας ωστόσο ο απολογισμός είναι θετικός.

Ο Δήμος Αθηναίων κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση του μεταναστευτικού, να δημιουργήσει παρά τις δυσκολίες ένα δίχτυ προστασίας των αδύναμων ενώ σα θετικά της θητείας Καμίνη προσμετράται και η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου.

Ο κ. Καμινης σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει ότι στη διάρκεια της θητείας του θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα ωστόσο όπως αναμένεται να τονίσει καταφέρανε και υλοποίησαμε το μεγαλύτερο μέρος των υποσχέσεων που δώσαμε στους πολίτες της Αθήνας.

Παράλληλα θα αναφερθεί και στην επιτυχή πορεία της δημοτικής παράταξης στην οποία συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και η οποία εξήλθε νικήτρια από δυο αναμετρήσεις με αντιπάλους στην πρώτη εκλογή τον υποψήφιο της ΝΔ και στην δεύτερη τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του κ Καμίνη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο δήμο επιταχύνει τη διαδικασία για την επιλογή του υποψηφίου του Κινήματος Αλλαγής. Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει εκφραστεί με τρόπο θετικό για την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε στη Φώφη Γεννηματά την υποψηφιότητα Γερουλάνου όταν της ανακοίνωσε την απόφαση του να μην διεκδικήσει Τρίτη θητεία.

Ο κ.Καμινης, αναμένεται να διεκδικήσει την εκλογή του στο Ευρωκοινοβουλιο στις προσεχείς Ευρωεκλογές.