Παπακώστα για προσφυγικό: Η Τουρκία έχει απασφαλίσει

Με αφορμή τις τελευταίες εικόνες με τη παραμονή μεταναστών στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και τα επεισόδια σε καταυλισμούς μεταναστών

Mιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου αναφερόμενη στο προσφυγικό και κυρίως για τις τελευταίες εικόνες με τη παραμονή μεταναστών στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και τα επεισόδια σε καταυλισμούς μεταναστών σημείωσε ότι: «Εμείς επικουρούμε, συνεπικουρούμε αυτήν την προσπάθεια την οποία βιώνουμε όλοι μας. Αυτό συμβαίνει διότι στην Ευρώπη και έχουμε συζητήσει και με τον επίτροπο, τον κ. Αβραμόπουλο, είχαμε στο Υπουργείο, από κοινού με την κ. Γεροβασίλη και τον ίδιο, μία πολύ μεγάλη συζήτηση για τα ζητήματα αυτά. Πώς, δηλαδή, θα πρέπει όλες οι χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους τις οποίες σημειωτέον δεν αναλαμβάνουν. Η Ιταλία και η Ελλάδα, κυρίως όμως η Ελλάδα και πρωτίστως, έχουμε αναλάβει πολύ μεγάλο φορτίο εξαιτίας ακριβώς αυτών των ροών. Εκεί λοιπόν και εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας η οποία έχει απασφαλίσει. Άρα λοιπόν, αντιλαμβάνεστε, ότι όποια κριτική ασκείται για το αν υπάρχουν εδώ ή μπαίνουν εκεί, είναι κριτική η οποία δεν βοηθάει. Εννοώ από τα πολιτικά κόμματα για κομματικές επιδιώξεις.»

Και πρόσθεσε: «Εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας ένα πρόβλημα, το οποίο είναι πώς θα αναδείξουμε, και το επισημάναμε στον κ. Αβραμόπουλο διότι μας αντιπροσωπεύει εκεί ως Επίτροπος της Ευρώπης. Θα πρέπει να υπάρξουν και κυρώσεις, ήδη ξεκίνησε η Ε.Ε. με τον Όρμπαν, κυρώσεις σε χώρες οι οποίοι λένε ότι εμείς δεν θέλουμε. Ε, ούτε και εμείς θέλουμε. Αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα, «θέλεις, δεν θέλεις». Είμαστε σε μία ευρωπαϊκή οικογένεια. Έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και η Ελλάδα σηκώνει ένα βάρος που δεν της αναλογεί και αυτό θα πρέπει όλοι να το σεβαστούν και υπό την έννοια αυτή δεν θα υποδεχθούμε εμείς όλες τις συνέπειες.»

Για το δημοσίευμα της Καθημερινής αναφορικά με την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο επανέλαβε ότι η Άγκυρα «έχει απασφαλίσει. Διότι έχει τις διαφορές της στην Ανατολή. Έχει τις διαφορές της με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η Άγκυρα. Ο κ. Ερντογάν έχει λύσει το ζωνάρι του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk