Δικογραφία από άλλες εποχές κατά Λαφαζάνη

Παρακολουθούσαν ακόμα και οπαδούς του Ολυμπιακού όπως αποκαλύπτεται από το φάκελο κατά του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Ακόμη και ο υπουργός του Ιωάννη Μεταξά, ο διαβόητος Μανιαδάκης ωχριά μπροστά σε όσα έχει σχεδιάσει και εκτελέσει η Κρατική Ασφάλεια επί κυβέρνησης της Αριστεράς.

Και μάλιστα εναντίον παλαιών συντρόφων τους με τους οποίους βρισκόταν μαζί στα πεζοδρόμια και φώναζαν το 2014 «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Πατώντας πάνω σε ένα νόμο της δικτατορίας του Μεταξά, από το 2000 λειτουργεί υπηρεσία με το όνομα «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο υπάγεται στην Κρατική Ασφάλεια.

Παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει 18 χρόνια ζωής, μόλις επί Νίκου Τόσκα αναβαθμίστηκε, εκσυγχρονίστηκε και βγήκε στους δρόμους αναζητώντας… εχθρούς του πολιτεύματος.

Μια υπηρεσία που ούτε στις πιο μαύρες περιόδους, από το 2011 μέχρι το 2013 όπου η Χρυση Αυγή είχε οργανώσει πογκρόμ κατά μεταναστών ή πολιτικών αντιπάλων, δεν είχε τεθεί σε λειτουργία, τώρα βρίσκεται επί το έργον. Και μάλιστα εξαιρετικά αναβαθμισμένη τεχνολογικά, όχι για να αντιμετωπίσει ομάδες που θέλουν να δολοφονήσουν κάποιον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα.

Ούτε γιατί… συναθροίζονται προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν κάποια δικτατορία. Απλά γιατί μαζεύονται έξω από συμβολαιογραφεία και εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτεια του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk